eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nílusi víziló (Hippopotamus amphibius) a fennállásának 157. évfordulóját ünneplő Fővárosi Állat- és Növénykertben 2023. augusztus 9-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Különleges születésnapi tortát kaptak a budapesti állatkert lakói – képek

A Fővárosi Állat-és Növénykert 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit, vagyis idén már 157. születésnapját ünnepli.

„A születésnaphoz természetesen szülinapi torta is dukál, úgyhogy az alapítványunk egyik támogatója, egy cukrász olyan különleges tortát készített, ami az összetevőinél fogva gyümölcskenyér jellegű, és mindenféle zöldségekkel, gyümölcsökkel díszített, és alkalmas arra, hogy a növényevő és mindenevő állataink is egyenek belőle” – mondta az InfoRádióban a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

Sós Endre természetvédelmi és állategészségügyi igazgató felvágja az „ünnepi tortát” a fennállásának 157. évfordulóját ünneplő Fővárosi Állat- és Növénykertben 2023. augusztus 9-én.
MTI/Bruzák Noémi
Sós Endre természetvédelmi és állategészségügyi igazgató felvágja az ünnepi tortát a fennállásának 157. évfordulóját ünneplő Fővárosi Állat- és Növénykertben 2023. augusztus 9-én. MTI/Bruzák Noémi

A tortát felvágták, és az állatkert különböző lakói, a kiselefánttól kezdve a tevéken át egészen a gyűrűsfarkú makikig, mindenki kapott a finomságból. A jelek szerint nagyon örültek az ünnepi csemegének – tette hozzá Hanga Zoltán.

Budapest, 2023. augusztus 9.
Kétpúpú tevét (Camelus bactrianus) etetnek a fennállásának 157. évfordulóját ünneplő Fővárosi Állat- és Növénykertben 2023. augusztus 9-én.
MTI/Bruzák Noémi
Kétpúpú tevét (Camelus bactrianus) etetnek a fennállásának 157. évfordulóját ünneplő Fővárosi Állat- és Növénykertben 2023. augusztus 9-én. MTI/Bruzák Noémi

A szóvivő azt mondta, az elkövetkező napokban közzétesznek olyan tartalmakat az állatkert honlapján és közösségi médiafelületein, amik felelevenítik az állatkert 157 esztendős múltját régi archív felvételekkel és más múltbéli történetekkel.

Budapest, 2023. augusztus 9.
Kétpúpú tevék a fennállásának 157. évfordulóját ünneplő Fővárosi Állat- és Növénykertben 2023. augusztus 9-én.
MTI/Bruzák Noémi
Budapest, 2023. augusztus 9. Kétpúpú tevék a fennállásának 157. évfordulóját ünneplő Fővárosi Állat- és Növénykertben 2023. augusztus 9-én. MTI/Bruzák Noémi

Augusztus 9-én elkezdődött az Állatkerti Fesztivál is, ami egészen vasárnapig, augusztus 13-ig tart. A fesztivál alatt rengeteg program lesz, családi események, kvíz, színpadi előadások, koncertek.

Éppen azért, hogy minél többen és minél tovább ünnepelhessenek, részt vehessenek a programokon, a csütörtöki, pénteki, szombati és vasárnapi napon tovább lesz nyitva az állatkert, mint egyébként ilyenkor nyáron szokott. A koncertek este nyolckor kezdődnek, és tíz óráig tartanak.

Az állatházak a szokásos rendben zárnak majd kora este, de az állatkert szabadtéri része 10 óráig nyitva lesz.

Budapest, 2023. augusztus 9.
Gyűrűsfarkú makik (Lemur catta) a fennállásának 157. évfordulóját ünneplő Fővárosi Állat- és Növénykertben 2023. augusztus 9-én.
MTI/Bruzák Noémi
Budapest, 2023. augusztus 9. Gyűrűsfarkú makik (Lemur catta) a fennállásának 157. évfordulóját ünneplő Fővárosi Állat- és Növénykertben 2023. augusztus 9-én. MTI/Bruzák Noémi

A program kiegészül emellett a partnerszervezetekkel, akik közül többen szintén jelen lesznek egy-egy állomáshelyen, és különböző programokkal. A Kiscelli Múzeumtól kezdve a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumon át egészen a Róth Miksa Emlékház és Gyűjteményig ott lesz az eseményen. "Az állatkert és a főváros múltjába is be lehet tekinteni ennek segítségével" – tette hozzá Hanga Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×