eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Fiatalok fürdenek a Velencei-tóban az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) első napján Sukorón 2022. július 13-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

A kétéjszakás program a legnépszerűbb az online foglalási adatok alapján

A nyári foglalások harmada két éjszakás, negyede egy, ötöde pedig három éjszakára szól a szallas.hu adatai szerint.

Nem csak az olcsóbbra van igény: balatoni négycsillagos hotelt többen foglaltak az idén, mint tavaly nyáron. Vízpartjaink közül a Tisza-tó átlagára a legkedvezőbb, egy főnek egy éjszaka 9 400 forint.

A nyári hónapok közül eddig augusztusban a legkisebb az elmaradás a belföldi szállásfoglalások terén tavalyhoz képest - állítja a Szallas.hu. Az adatok szerint,

jelenleg 7 százalékkal kevesebb a belföldi szállásfoglalás, mint 2022-ben ilyenkor.

„Júliustól, amikor az időjárás is kedvezőbb volt, élénkültek a last minute belföldi foglalások, viszont ezek is jellemzően a hétvégékre, 1-2 éjszakára szóltak. A hosszabb nyaralások száma nem nőtt olyan mértékben, mint tavaly” – mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője. A nyári foglalások harmada két éjszakára, negyede egy éjszakára, ötöde pedig három éjszakára szól. A Szallas.hu adatai szerint már a kora őszi időpontokat is elkezdték foglalni, jelenleg erre az időszakra 12 százalékkal kevesebb foglalás van az előző évhez viszonyítva.

Míg a Balaton és a Velencei-tó átlagárai hasonlóak, a Tisza-tó még mindig olcsóbb.

A Balatonon 12 600 forint az átlagos ára egy éjszakának egy fő részére, a Velencei-tónál 12 570 forint. Ezzel szemben a Tisza-tónál a balatoni árakhoz képest 25,6 százalékkal kedvezőbb árért, átlagosan 9 400 forintért éjszakázhatunk fejenként.

Mindezek ellenére még mindig a Balaton a legnépszerűbb, a Szallas.hu nyári foglalásainak harmada szól a térségbe. A Velencei-tóra csupán a vakációzni készülők 1,2 százaléka, a Tisza-tóra 3,1 százalékuk foglalt a portálon. A Balatonon nőtt az apartmanok népszerűsége, tavaly a nyári foglalások 38 százalékát tette ki,míg az idén már elérte a 40 százalékot. A magyar tenger partjánál a hoteleket mindkét évben minden negyedik foglalás alkalmával választották.

„Egyre több partnertől halljuk azt, hogy

nyílik az olló, azaz a magas kategóriás szálláshelyek és az olcsó, retrók a legnépszerűbbek

– magyarázta a sajtószóvivő.

A Tisza-tónál a panziók az idén nagyobb arányban részesülnek a Szallas.hu által közvetített vendégforgalomból, mint tavaly, és a vendégházaknál is némi növekedés látszik a foglalási számot illetően. A Velencei-tónál ezen a nyáron is az apartmant választották a legtöbben, arányuk tavalyhoz hasonlóan 33 százalék. Itt a hoteleknél látszik visszaesés a főbb szállástípusok közül, a panziók és a vendégházak kereslete viszont nőtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×