eur:
392.92
usd:
363.51
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér
Kecskemét, 2018. augusztus 7.A brit védelmi minisztérium által 2018. augusztus 7-én közreadott képen a Brit Királyi Légierő, a RAF Eurofighter Typhoon típusú (b) és a Magyar Légierő JAS-39 Gripen típusú vadászbombázói együtt repülnek egy közös gyakorlatozáson a kecskeméti légitámaszpont felett július 30-án. A RAF skóciai Lossiemouth-ban működő bázisának állományához tartozó Typhoon vadászgépek jelenleg Romániában állomásoznak a brit légierő áprilisban kezdődött Biloxi fedőnevű hadművelete keretében, amely a NATO dél-európai szárnyának légtérvédelmi feladataiban vállal részt. (MTI/EPA/Brit védelmi minisztérium/Robert Bourne)
Nyitókép: MTI/EPA/Brit védelmi minisztérium/Robert Bourne

Vadászgépek Magyarország felett, kiadták a figyelmeztetést

A Magyar Honvédség gyakorlatozó Gripenjeitől lesz hangos a magyar légtér augusztus 2-án és 3-án.

Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Gripen pilótái augusztus 2-án, kedden és 3-án, szerdán úgy hajtanak végre délutáni és éjszakai repüléseket Magyarország légterében, hogy számos város lakóövezete felett is nagyobb hanghatással együtt járó módon repülnek majd el.

A Honvédelmi Minisztérium közlése szerint a repülés az éves kiképzési repülési tervnek megfelelően, a pilóták képzettségének fenntartása, illetőleg a légtérvédelem folyamatos biztosítása érdekében történik.

A repülés során Kecskemét, Eger, Mezőkövesd, Tiszafüred, Tiszaújváros, Nagyatád, Kaposvár, Szigetvár, Orosháza, Mezőtúr, valamint Szolnok térségében, 16 és 23 óra között előfordulhat a megszokottól eltérő nagyobb zaj- és hanghatás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Egyelőre nem hivatalos jelentések szerint az orosz haderő tovább tudott menni Avgyijivkától nyugatra: egy nap alatt három kisebb faluba is betörtek. Közben ukrán jelentések szerint ellentámadás volt Krasznohorivkánál, sikerült az oroszokat teljesen kitolni a településről. Közben komoly aggályok merültek fel azzal kapcsolatosan, hogy az orosz haderő Moldovában készül katonai akcióra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×