eur:
389.53
usd:
362.58
bux:
68013.45
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Flirt típusú villamos motorvonat a balatonfüredi vasútállomáson az észak-balatoni vasútvonal mintegy 24 milliárd forintból villamosított, Szabadbattyán és Balatonfüred közti szakasza avatásának napján, 2021. június 18-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

160-nal megy majd a vonat Magyarországon - mutatjuk, hol

Van egy sor szakasz, ahol hamarosan képessé teszik a vágányokat, hogy annyival menjen rajta a Flirt, amennyivel csak tud.

Hamarosan lesz itthon olyan vonat, amely képes lesz 160-nal közlekedni - olvasható a Növekedés.hu portálon a MÁV közlése alapján.

Jelenleg a 8 ezer kilométernyi pálya bő harmada villamosított, a hálózat jelentős részén 100-120-szal mehetnek a szerelvények legfeljebb, a Budapest-Hegyeshalom az "első fecske", amelyen elvileg mehet 160-nal is a vonat (Tata-Hegyeshalom), de jelenleg is zajlanak fejlesztések uniós forrásból, amelyek csökkentik a menetidőt a Budapest-Győr-Bécs vonalon.

A "160-as" álomhatárt továbbá elérhetik hamarosan az alábbi vonalak is:

  • Püspökladány-Debrecen
  • Százhalombatta-Pusztaszabolcs
  • Aszód-Hatvan.

Most éri el a 120-as határt a Kelenföld és Százhalombatta, valamint 100-as tempót tesz lehetővé a Szeged-Rókus és Hódmezővásárhely közti vágányszakasz.

Emelkedhet még a sebesség

  • Ferencváros és Székesfehérvár
  • Boba és Bajánsenye
  • Ferencváros és Békéscsaba
  • Békéscsaba és Lőkösháza
  • Szajol és Debrecen

közt is.

A MÁV-Start egyik legmodernebb járműve a Stadler Kiss emeletes motorvonat, ez is alkalmas a 160 km/h-s közlekedésre, igaz, ismert: a Déli és Kelenföld közti alagúton jelenleg nem megoldható, hogy a vonat bejöjjön.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×