eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Budapest, 2022. december 20. Az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi Tömb épülete az építészeti átadó ünnepség napján, 2022. december 20-án. A Kútvölgyi Tömb felújítására 11 milliárd forintot különített el a kormányzat, ezt további 5 milliárd forinttal növelték. Mintegy 13 ezer négyzetmétert újítottak meg úgy, hogy fontos örökségvédelmi szabályokat is be kellett tartani a csaknem 80 éves épület esetében.MTI/Soós Lajos
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Patkány a Szent János Kórházban - itt a magyarázkodás

Valószínűleg a csatornából mászott fel az Észak-budai Szent János Centrumkórház Diós árok telephelyén az öltözőbe egy rágcsáló, amelyet az intézmény dolgozói vettek észre. A rágcsálót eltávolították, a kórházban máshol nem találtak jelenlétére utaló nyomokat - közölte az intézmény kommunikációs vezetője pénteken.

Sebők-Tóth Kata a megjelent sajtóhírekre reagálva azt írta, a sebészeti és urológiai osztályok a már felújított Kútvölgyi Kórház 4. és 5. emeletén üzemelnek, ott nem találtak rágcsáló jelenlétére utaló jeleket.

Az intézmény dolgozói, miután egy betegellátást nem érintő térben, egy öltözőben látták a rágcsálót, a legrövidebb időn belül az erre rendszeresített sürgősségi telefonszámon értesítették a kórház műszaki üzemeltetését végző cég műszaki ügyeletesét. Egy rágcsálóirtó szakember ezután sürgősséggel rágcsálócsapdát helyezett ki - derül ki a tájékoztatásból.

A szolgáltató szóbeli tájékoztatása alapján egyedi esetről van szó,

nagy valószínűséggel a csatornából mászott fel az állat, amelynek eltávolítása sikeresen megtörtént.

Egyéb fertőzésre utaló nyomokat a szakember nem állapított meg - közölte a kommunikációs vezető. Hozzátette, az elmúlt időszakban más osztályról rágcsálók jelenlétére utaló jelzést vagy bejelentést sem a kórház higiéniai osztálya, sem az ellátási csoport nem kapott.

A takarítószemélyzet az eset után többször is fertőtlenítő takarítást végzett az öltözőhelyiségekben, azóta a dolgozók nem láttak sem az öltözőben, sem az épület más részében rágcsálót. A rágcsálóirtással foglalkozó szakember többször is megjelent, és személyesen ő is ellenőrizte a helyiségeket - jelezte Sebők-Tóth Kata, nyomatékosítva: a rágcsáló jelenléte, illetve eltávolítása semmilyen módon nem akadályozta a betegellátást.

A kórház - a hazai közintézményekre vonatkozó közegészségügyi előírásoknak megfelelően - megrendeléssel rendelkezik a rágcsálók elleni csapdák kihelyezésére és azok folyamatos megfigyelésére, pótlására, valamint - fertőzöttség esetén - a rágcsálók egyedi irtására. A kihelyezett csapdák esetében a visszaellenőrzés és pótlás rendszeres időközönként, garanciálisan megtörténik - áll a tájékoztatásban.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×