eur:
389.33
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pexels.com

Irgalmatlan szélre figyelmeztet az OMSZ, résen kell lenni

Szerdán és csütörtökön még velünk marad a csapadékos, zivataros sokszor viharos széllel párosuló lehűlés. De péntektől minden jobbra fordul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) legfrissebb előrejelzése szerint a Magyarország felett levő vastagabb felhőzet és csapadékzóna lassan kelet felé helyeződik.

Szerdán a zóna előterében még erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés ezért záporok, zivatarok több helyen is lehetnek.

Az északnyugatira forduló szelet ugyanakkor egyre nagyobb területen kísérik erős, az Észak-Dunántúlon pedig viharos lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 27 fok között várható. Késő estérére pedig várhatóan 12 és 18 fok közé hűl majd le a levegő.

Péntektől már az idő javulása várható

A Dunántúlon már csütörtöktől, keleten péntektől szárazabbra fordul időjárásunk, csak elszórtan alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar a hétvégén. Csütörtök estére keleten is stabilizálódik a légkör, elvonulnak a zivatarok, addig azonban összességében a Dunántúlon 10-25 mm, a Dunától keletre 20-40 mm csapadék valószínű nagy területi változékonyság mellett.

A hőmérséklet fokozatosan visszaesik a hét első felében. Szerdán a tartósabban csapadékos területeken alig lesz több 20 foknál, míg máshol 25-28 fokot mérhetünk. Várhatóan csütörtökön lesz a leghűvösebb, ekkor nagy területen 25 fok alatt maradnak a maximumok, majd péntektől melegedés kezdődik, és a hétvégén 30 fok köré melegszik a levegő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×