eur:
389.94
usd:
365
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Szörényi Péter/Infostart

Ha nyaralni indul a Balatonhoz, legyen elég pénz strandolásra - itt a lista

600 forint a legolcsóbb, 10 000 forint a legdrágább belépő a balatoni fizetős strandok közül.

A Csodálatosbalaton szedte össze, így a strandszezon közepén a balatoni belépődíjakat. Hosszú listát közölnek az általuk ismert összes fizetős strandról.

A strandbelépők árait az üzemeltető önkormányzatoktól, illetve bérlőktől kérték el.

Eszerint a legolcsóbb a tihanyi Sajkod strand, itt 600 forint a belépő. A másik véglet szintén Tihanyban van. Ez a sokat emlegetett Plage18.

Hétvégén 10 ezer forint a belépő,

ehhez azonban napágy, napernyő, kis asztal és strandtörölköző használata is jár. Megjegyzendő, hogy Görögországban, az egyik athéni tengeri elegáns strandon egy kétszemélyes napágy, ernyő, törölköző 17 euro, ami 6500 forint és a belépő hozzá 6 euro, ami 2300 forintnak felel meg. Magyarán ketten 11 ezer forint körüli összegért lehet pihenni.

A Balatonnál átlagban 1500 és 2500 forint között vannak a belépők, (vannak olcsóbbak is), ez utóbbi például a siófoki nagystrand hétvégi ára.

A fürdőhelyek túlnyomó többségénél lehetőség van gyermek, nyugdíjas, illetve egyéb kedvezmény igénybevételére, illetve az utószezonban is engedménnyel válthatjuk meg a belépőnket, így érdemes érdeklődni a jegypénztárakban ezekről.

Több strandnál az interneten keresztül is megvásárolhatók a belépők és akár olcsóbban is lehet így élvezni a Balaton hűsítő vizét.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×