eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/ Hadházy Ákos

Sportokocsi a Magyar Falu Program pénzéből? - Néhányan felháborodtak

A Jótevők Egyesület ötmillióért vásárolta a járművet, az alapítvány tulajdonosa szerint ezzel sokaknak segítenek.

A Nógrád vármegyei Karancslapujtő nevű településen állami támogatásból, a Magyar Falu Program támogatásával egy egyesület beszerzett egy használt BMW-sportautót.

"Minek egy civil egyesületnek BMW?! Ha vesznek egy mikrobuszt, amivel tudnak embereket szállítani, az rendben van. Persze, hogy az emberben felmegy a pumpa" – reagált a hírre a Blikknek egy helybéli. Egy másik lakos úgy véli, valóban nem volt szerencsés a választás, de rengeteget dolgoznak, fuvaroznak az egyesület vezetői.

Az esetre Hadházy Ákos független képviselő hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán, aki elmondta, hogy egy másik, két éve alakult falubeli egyesület 7 millió forintos támogatást kapott, ők egy terepjárót vásároltak. A politikus szerint ez a támogatási pénzek lenyúlásának egy "fényes bizonyítéka".

Botos Lajosné, az egyesület alapítója azt mondta, a pályázaton ötmilliót nyertek, és egy autókereskedőt bíztak meg azzal, hogy megbízható, jó autót keressen nekik.

"Rengeteg rendezvényen veszünk részt, főzünk, szereplőket szállítunk, jótékonykodunk, segítünk a rászorulókon, hátrányos helyzetűeken. Van, hogy egy nap ezer adag ételt is megfőzünk"

– mondta.

Lánya, az egyesület képviselője azt mondta, ők valóban határozottan Fidesz-pártiak, de elmennek segíteni ellenzéki képviselők vezette faluba is. Ezzel arra a vádra reagált, miszerint ők Fidesz-szavazókat szállítanak.

Baksa Sándor polgármester sem lát kivetnivalót az ezüst modellben: szerinte Karancslapujtő sokszínű település, 12 civil szervezet működik itt, és mindegyiknek van autója. Ezek között van, amelyik a baloldali kormány idején kapta, a szürke autót pedig évek óta használják fuvarozásra.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×