eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Tréner Kft. repülőgépe szúnyogirtó szert juttat a levegőbe Nyíregyháza felett 2020. július 22-én.MTI/Balázs Attila
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Szúnyoggyérítés lesz a fővárosban és több mint 200 településen

Tíz vármegye 231 településén és hét budapesti kerületben lesz szúnyoggyérítés a héten – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A közleményben azt írják, hogy a fővárosban a III., a IV., a XI., a XIII., a XXI., a XXII. és a XXIII. kerületben lépnek fel a vérszívók ellen, a főváros mellett pedig Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád-Csanád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna és Zala vármegyében lesz szúnyoggyérítés.

Kiderült az is, hogy a következő napokban a Duna mentén a fővárosban, Pest vármegye több településén, továbbá Baja és Mohács térségében tartanak földi szúnyoggyérítést. Zala vármegyében a Dráva mentén, továbbá Szolnok környékén kell számítani védekezésre.

Csongrád-Csanád vármegyében néhány településen az előző héten a szeles időjárás miatt elmaradt munkákat pótolják majd.

A katasztrófavédelem felhívta a figyelmet arra is, hogy

esős, szeles időben a kezeléseket nem kezdik el, ebben az esetben pótnapokon, vagyis a meghirdetett időpontot követő két napban végzik el a munkát, ha az időjárás akkor már lehetővé teszi.

A szúnyogok számára a lakókörnyezetünkben létrejövő kisvizek jelentenek ideális élőhelyet. Az elmúlt napok viharai során többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullott, ami kedvez a szúnyogoknak. Ezért fontos, hogy ezeket a ház körüli kisvizeket számoljuk fel vagy fedjük le – tanácsolták a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×