eur:
389.94
usd:
363.83
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Orbán Viktor miniszterelnök előadása előtt a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2019. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ellenzéki reakciók a tusnádfürdői beszédre

A DK gyors volt és frappáns, de igen talányos.

Az ellenzék is reagált Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére.

Alább jönnek a válaszok - pártonként.

  • DK: "Kellemes nyári időjárást és időtöltést kívánunk mindenkinek!"
  • MSZP:
  • LMP: "Orbán Viktor vélhetően egy korábbi beszédét mondhatta el véletlenül ma délelőtt, mert az előadásnak elég kevés köze volt a mai magyar mindennapokat meghatározó legfontosabb kihívásokhoz és az emberek által érzékelt problémákhoz. Ilyen jellegű beszédeket visszavonult politikai vezetők szoktak tartani, nem olyanok, akiknek az elmúlt évtizedek legsúlyosabb válságára kellene megoldást találnia. Orbán Viktor termelési jelentésével szemben ugyanis a magyar gazdaság nem saját lábára állt az elmúlt tíz évben, hanem végtelenül kiszolgáltatottá vált: ezt bizonyítja, hogy a jelenlegi válságot a leginkább a magyar emberek szenvedik meg. Az LMP álláspontja szerint ennek az az oka, hogy alapjaiban elhibázott volt az a gazdaságpolitika, ami egyszerre szolgáltatta ki az országot az orosz energiának és a nyugati tőkének. Ennek ellenére a miniszterelnök válasza az a kialakult helyzetre, hogy az akkumulátorgyártás keretében a kínai ipart is felveszi a függőségek közé és ehhez próbál meg valamiféle ideológiát gyártani. Az LMP álláspontja szerint ez – a miniszterelnök szavaival élve – történelmi mértékű tévedés, mert az akkumulátor-gyarmatosítás valójában nem más, mint a jövőnk és a függetlenségünk feláldozása rövidtávú politikai célok érdekében.
  • Párbeszéd:
  • Momentum:
  • Mi Hazánk: -
  • Jobbik:

    Orbán Viktor azt tervezi, megmondja, mit kell tenni. Legalább 2030-ig. Az az ember akarja irányítani hazánk sorsát, akinek nem a magyar nemzeti érdek, hanem a hatalma megtartása és idegen érdekek szolgálata az első. Az az ember akarja még hosszú évekig alakítani a magyarok sorsát, akinek miniszterelnöksége alatt rekordgyenge lett a forint, Európa-bajnok az infláció és az élelmiszerár-emelkedés, és egyre mélyül a megélhetési válság. Az akarja irányítani az országot, aki más kormányokkal egyetemben a rendszerváltás veszteseivé tette a magyarokat, letörve a bérüket, és most vendégmunkások százezreivel árasztja el hazánkat. Az az ember, akinek csak a hatalom számít, aki Európa legkorruptabb miniszterelnökeként lopja el a magyarok pénzét, és aki kivezetné Magyarországot az Európai Unióból a vesztes oldalra állítva hazánkat. Köszönjük, de mi nem kérünk ebből az irányításából, mert az sorscsapás Magyarország és minden magyar számára! Mi, Jobbik-Konzervatívok egy normális országot szeretnénk, normális béreket, normális életet a magyaroknak! Nem egy hazug, korrupt, idegen hatalmak érdekeit kiszolgáló, hanem egy felelős, a magyar nemzeti érdekeket szolgáló miniszterelnököt és kormányt!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×