eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Árpád hídi baleset: megszólalt az autóversenyző

A közút az nem versenypálya – mondta Benyó Máté, és részletesen beszélt az emberéletben is mérhető különbségekről.

A fiatalok sokszor egy virtuális környezetben nőnek fel, és nem veszik figyelembe, hogy az életet nem lehet újraindítani, mint egy játékot – mondta Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke az ATV Start című műsorában annak a balesetnek a kapcsán, amelyben még július elsején egy 26 éves vétlen kerékpáros vesztette életét az Árpád hídon, amikor egy versengő Mercedes-sofőr autójával megpördült, és a járdán haladó biciklisnek csapódott.

Az elnök úgy látja, erre a társadalmi problémára társadalmi megoldást kell találni, hogy az emberek ne az "úton vezessék le a feszültséget".

Benyó Máté autóversenyző szerint az autóversenyes szoftverekhez bárki hozzáférhet, és nagyon jó szintet érhet el vele virtuálisan, de a valóság egészen más, ott nincs újraindítás. Szerinte edzésmódszernek jó, a vezetéstechnikát lehet vele finomítani, de azokat a valós körülményeket soha nem fogja visszaadni, amelyek akár emberi áldozatokba vagy komoly sérülésekbe kerülhetnek.

Ma már bárki számára elérhetők olyan erős autók, amelyek akár a versenypályára is túl erősek lehetnek, de ezeknek az autóknak a használatát nem kötik ahhoz, hogy az adott sofőr mennyire rutinos, vagy milyen a vezetési intelligenciája. "Ezekben az autókban nagyon erős menetstabilizáló rendszerek vannak, de ezek kikapcsolhatók" – jegyezte meg.

"A közút az nem versenypálya" – fogalmazott, hozzátéve: egy versenypályán egészen más a helyzet, a helyszín adottságai, az autók felszereltsége és az, hogy a helyszínen azonnal ott van a segítség, ha szükség van rá. A rutin csak kellő mennyiségű kilométer levezetése után jön meg a sofőröknek. Az utcán előfordulhatnak olyan szituációk, amelyre az illető nem tud reagálni, ez a versenypályán talán nem okoz akkora balesetet, de a közúton akár emberéletekbe is kerülhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×