eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a hajdú-bihari Nyíradonyban, az Erdei Harmónia látogatóközpont avatásán 2023. január 26-án. A beruházást a Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület több mint 800 millió forint, pályázaton elnyert európai uniós és hazai állami forrásból valósította meg.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Lázár János a Facebookon védte meg a törvényjavaslatát

Lázár János, építési és közlekedési miniszter a Facebook közösségi platformján reagált arra, hogy Novák Katalin az Alkotmánybíróságra küldte a törvényét

Lázár János egy Facebook-bejegyzésben reagált arra, hogy Novák Katalin köztársasági elnök ahelyett, hogy aláírta volna a július negyedikén elfogadott új építési törvényt inkább továbbküldte azt normakontrollra az Alkotmánybíróságra.

Az építési és közlekedési miniszter a közösségi média bejegyzésében hangsúlyozza, hogy szerinte fontos cél érdekében és jó törvényt hozott a tárcája.

„Az új, állami beruházások rendjét szabályozó törvény 32 év után végre újraszabályozza az építésre fordított közpénzek elköltésének kereteit és feltételeit. Több mint egy éve dolgozunk a törvényen – ez idő alatt próbálták azt jogi, politikai vagy éppen üzleti megfontolásból gáncsolni. Még ha ezek akár egyszerre is történnek, akkor is úgy gondolom – ahogy az új szabályozás elkészítésében közreműködő szakma is –, hogy jó törvényt alkottunk. Az volt a célunk – és ebből nem engedünk –, hogy a jövőben, ha közpénzből készül egy beruházás, az magyarok által létrehozott alapanyagból épüljön és a magyarok munkájából végre magyarok haszna lehessen” – írja Lázár János.

Az építési és közlekedési miniszter a bejegyzésében ugyanakkor azt is közölte, hogy abban bízik, számára kedvező döntést hoz majd az Alkotmánybíróság a vitatott jogszerűségű törvénytervezet ügyében:

„A köztársasági elnök asszony döntésével remélem, hogy a szakmai, majd társadalmi egyeztetések sikere után az előzetes normakontroll is tovább erősíti majd a törvényt. Várom az Alkotmánybíróság döntését, miközben tudom, hogy egy, a hazai érdekeket védő törvényt alkottunk.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×