eur:
389.27
usd:
362.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
flashers of a police car
Nyitókép: Oleksandr Filon/Getty Images

Beindultak a rendőrök a tragédia után: 81 gyorshajtó, hárommilliós bírság az Árpád hídon

Éjszakai razzián vett részt a napokban a vezess.hu munkatársa, aki – az Árpád hídon történt halálos baleset szomorú apropóján – arra volt kíváncsi, hogy mit is csinálnak a rendőrök, hogy elejét vegyék a hasonló tragédiáknak.

Az akció első állomása a soroksári bevásárlóközpont parkolója volt, ahol hétvégente többen driftelgetnek, gyorsulhatnak, randalíroznak. A rendőrök aznapi feladatait ismertető soroksári rendőrőrs vezetője az autós szakportál érdeklődésére közölte: mindennek megvan a helye, vagyis „driftelni, versenyezni tessék pályanapra járni”. Mint olvasható, a dinamikus megérkezés a parkolóba kicsit veszített a lendületéből, amikor látszott, hogy csak kempingszékeken ücsörgő, békés fiatalokkal és autóikkal van tele a környék, és aznap este nincs bajkeverő sehol. Egy hiányzó első rendszám mellett egy furcsa audis volt a fogás, kirívó szabálytalanságot nem találtak.

A következő állomás Újpest volt, ahol péntek–szombat éjjel felhangosodik a környék. Az Árpád hídtól a Megyeri hídig – a bejelentések ellenére is – minden nyugodt volt, sehol egy sebességtúllépés. Ezt követően a vezess.hu munkatársa az Árpád hídon lévő, telepített sebességmérőnél próbált szerencsét, ahol két rendőr állt a tripod mögött. Kisvártatva fel is tűnt egy autó, ami 108 km/órával repesztett, de ez semmi volt a gép memóriájában lévő aznapi rendkordtól, ami 167 km/óránál kapott le egy autóst a 70-es szakaszon. Ezt követően sorban érkeztek az újabb és újabb gyorshajtók: 81 felvételt készített a rendőrség, de még így is volt, aki megúszta, köztük két teslás.

Végül három óra alatt hárommillió forintot fotózott össze az Árpád hídra vezényelt kamera.

Az autós portál szerint a legfőbb tanulság, hogy a rendőrök, ha nem is mindig látványosan, de kitartóan próbálják kiszűrni a forgalomból a veszélyesen közlekedőket

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×