eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Huladék PET-palackok a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vásárosnaményi Szipa-telepén 2020. február 28-án. A Tisza egyik legszennyezettebb, Natura 2000-es ártéri erdejében szedik össze közösen a szemetet a vízügyi szakemberek, az ukrán vízügyesek és a PET Kupa résztvevői.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nem vár tovább Kaposvár, nem akarják, hogy baj legyen

Az emberek egészsége érdekében döntött úgy Kaposvár, hogy maga gondoskodik a város három pontján illegálisan lerakott 1400 tonna hulladék elszállításáról – mondta a somogyi vármegyeszékhely polgármestere a Kossuth rádióban.

Szita Károly (Fidesz–KDNP) jelezte: „jön a meleg”, a hulladék közelében lakóházak vannak, „nem akarják, hogy baj legyen”. A hulladékot a helyi lerakóban, őrzött területen, szabályosan és biztonságosan helyezik el, a múlt hét kedden kezdődött munkálatok két héten át tartanak.

A döntéssel egyúttal példát is szeretnének mutatni, nem várják ki, mi fog történni az ügyben, hanem cselekednek, és a hatósági eljárások befejezésével igényelni fogják az ezzel kapcsolatos költségek megtérítését – tette hozzá.

A településvezető utalt rá, hogy az Olaszországból származó hulladékot több mint egy évvel ezelőtt engedély nélkül, bűncselekményt elkövetve helyezte el egy vállalkozó.

A törvény az eljáráshoz a rendőrséget, a bíróságot, az ügyészséget és a kormányhivatalt ruházza fel hatáskörrel, az önkormányzat az ügymenet lassúsága miatt szánta el magát a hulladék elszállítására - jegyezte meg.

Szita Károly hangoztatta: semmi esélyt nem lát arra, hogy a hulladék az önkormányzat cselekvése nélkül rövid időn belül eltűnne.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×