eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Itt a megoldás az Árpád hidi ámokfutók ellen

Ausztria már készül a nagy ellenlépésre a notórius gyorshajtókkal szemben.

Az Árpád hídon július 1-jén éjjel történt halálos kimenetelű baleset után ismét fellángolt a vita arról, hogy miért nem kobozzák el a notórius gyorshajtóktól az autót – írja a police.hu

Nyugati szomszédunknál, Ausztriában egy törvénytervezet szerint az extrém gyorshajtóktól elkoboznák a kocsit akár örökre. A szabályozás lényege, ha valaki 60 km/órával gyorsabban hajt, mint a városi sebességhatár (50 km/óra) – azaz 110-zel vagy annál többel közlekedik –, illetve 70 km/órával gyorsabban, mint az autópályán megengedett legnagyobb sebesség, azaz 200-nál többel, annak két hétre lefoglalják a járművét.

A lefoglalás idején megnézik, történt-e már hasonló esete az illetőnek. Ha igen, akkor elveszik a gyorshajtó autóját. Már az első esetnél véglegesen elkoboznák a kocsit, ha a gyorshajtás városban 80-nal vagy a sztrádán 90-nel haladja meg a megengedett legnagyobb sebességet, illetve ha valaki 220-nál gyorsabban hajt az autópályán.

A jármű elkobzása mellett még jelentős pénzbírságot is kellene fizetni, valamint a jogosítványt is bevonnák, nehogy egy másik kocsival folytatódjon a száguldozás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×