eur:
389.29
usd:
362.98
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
The Parliament view and the green field. Budapest, capital of Hungary
Nyitókép: Getty Images

Jelentős döntés előtt áll a parlament

Magyarország 2024-es központi költségvetéséről szavaz pénteken az Országgyűlés, ami módosíthatja a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényt is.

A parlament a kormány kezdeményezésére tart rendkívüli ülést hétfőtől. A pénteki ülésnap 10 óra 30 perckor kezdődik, és csak két törvényjavaslat zárószavazása szerepel a napirenden.

A jövő évi büdzséről Varga Mihály pénzügyminiszter korábban azt mondta, a 2024-es költségvetés védelmi költségvetés, mert háborús időkben olyan költségvetésre van szüksége Magyarországnak, amely garantálja a biztonságát, megvédi a családokat, a nyugdíjakat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést; ezért a jövő évi büdzsé fókuszában a rezsivédelem és a honvédelem megerősítése áll.

A minisztériumok felsorolásáról szóló törvény módosításával augusztus 1-jén létrejön az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma az Igazságügyi Minisztériumból történő kiválással.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×