eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: BM OKF/Facebook

Figyelmeztetést adott ki a katasztrófavédelem hétfő délelőttre

Morgatópróbát tartanak, de a lakosságnak nincs külön teendője.

Hétfő délelőtt 11 órától a lakossági riasztó rendszer (MoLaRi) csökkentett üzemű , úgynevezett „morgató” próbájára kerül sor. Ebben az időpontban az ország több száz pontján megszólalnak majd a szirénák – írta a katasztrófavédelem.

A próba, mivel most országos lesz, és nem csak néhány megyére korlátozódik, azt jelenti, hogy több millióan fogják hallani. A honlapon azt is írják, hogy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egyik jelentős projektje keretében (előre meghatározott) alsó és felső küszöbértékű veszélyes vegyi ipari üzemek körzetében, országos kiterjedésű, magas rendelkezésre állású, redundánsan működő adatátviteli hálózatra épülő meteorológiai és vegyi monitoring, valamint lakossági riasztó (Monitoring és Lakossági Riasztó - MoLaRi) rendszert telepített. Ezt időről időre meg kell szólaltatni, de a lakosságnak további teendője csak akkor van, ha erre a katasztrófavédelem külön felhívja a figyelmet. Ez most nem ilyen eset lesz.

Mint a honlapon elérhető tájékoztatóból kiderül, 2023-ban még öt alkalommal tartanak szirénapróbát: minden hónap első hétfőjén, 11 órakor kell erre számítani. A próbák közül a szeptember 4-i teljes üzemű lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×