eur:
390.11
usd:
365.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Látogatók úsznak a fővárosi Széchenyi fürdőben 2021. május 1-jén. Ezen a napon ütemezett nyitás kezdődött a koronavírus-járvány miatt bezárt budapesti fürdőkben. Első lépcsőben a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács, a Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitották meg kapuikat a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. A 18 éven aluliak és a gyógyászati szakrendelésre beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány. A 18 éven aluliak kizárólag felügyelettel látogathatják a fürdőket.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A rosszabb idő és a drágulás miatt hullámzóan indult a strandszezon

Megnyitottak a budapesti strandok, idén mintegy 15-20 százalékos jegyáremelkedésre lehet számítani – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója.

Csütörtökön utolsóként a Pünkösdfürdői Strandfürdő is kinyitott, így már az összes budapesti intézmény várja a vendégeket – tájékoztatott Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója.

Elmondása szerint, bár múlt év májusban már tomboló nyár volt, ahhoz képest idén a tavasz utolsó hónapjában 5 százalékkal magasabb vendégforgalmat bonyolítottak le, köszönhetően elsősorban a történelmi fürdőknek. Júniusban, legalábbis az első húsz napban, viszont 40 ezres elmaradásban vannak. Azzal együtt, hogy tavaly júniusban már többször is volt hőségriasztás, idén viszont csak a napokban indult be a nyár.

Ami a belépőárakat illeti, Szűts Ildikó emlékeztetett: miután nőttek a munkabérek és komoly energiaár-emelkedés következett be, elkerülhetetlen volt, hogy ne emeljenek. Ennek mértéke létesítményenként változik, de

átlagosan 15-20 százalék.

A vezérigazgató a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. nyári rendezvényeiről is beszámolt: a nyárindító június 24-én lesz a margitszigeti Palatinuson, „Budapest Strandol” néven. Július 8-án „Tombol a nyár!” bulit rendeznek Pesterzsébeten. A Széchenyiben pedig filmvetítéssel egybekötött fürdőzési programokra várnak mindenkit a „Színes Spa” keretében július 4-én, 11-én, 20-án és 25-én.

A Strandok éjszakája országos rendezvény budapesti helyszíne szintén a Pesterzsébeti Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő lesz – tette hozzá Szűts Ildikó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×