eur:
389.73
usd:
364.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A Szent Mihály-kápolna Vonyarcvashegynél 2018. május 16-án este. A néphit szerint a kápolnát 1729-ben emelték, a pusztító balatoni viharból megmenekülő 40 halász emlékére.
Nyitókép: MTI/Varga György

Megvan az ország első ötcsillagos strandja

Országszerte zajlik a szabadvízi strandok minősítése és a Vízparti strandok védjegy odaítélése.

Vonyarcvashegy elsőként szerezte meg az ötcsillagos minősítést napokban - számolt be a turizmus.com a Trend FM-en elhangzottakról. Könnyid László, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft. ügyvezetője azt is elmondta, hogy a szálláshelyek minősítése mellett elindult az attrakciók minősítése is, jelenleg öt kategóriában. Ezek a gyógyfürdők, a wellnessfürdők, a várak, a kastélyok és a szabadvízi strandok.

A szezonra való tekintettel jelenleg az utóbbi áll a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft. fókuszában, nemcsak a Balatonnál, hanem országszerte minden vízparton. Az attrakciók minősítése önkéntes alapú, vagyis – mint az igazgató fogalmazott – a legjobbakat keresik. A végső cél létesítménytől és kategóriától függetlenül ugyanaz: az ország turisztikai versenyképességének növelése. A védjegy a marketingben is hatalmas hasznot jelent.

A Magyarország Kincsei (Best of Hungary) ernyővédjegy kiépítése a fent említett öt kategóriával indult el, de várhatóan összesen 15 kategóriát tartalmaz majd, ezáltal lefedi a teljes hazai turizmust. Valamennyi védjegy 3 évre szól, kivéve a strandoké, amelyek a nagyobb igénybevétel miatt csak 2 évre kapják meg.

A szakember felidézte, hogy országszerte összesen 73 település 140 szabadvízi fürdőhelyének megújulását tette lehetővé a kormány hazai forrásból.

A strandfejlesztés öt ütemében folyamatos, egymásra épülő fejlesztéseket jelent

- közölte Könnyid László.

A csillagok száma között a szolgáltatások mennyisége tesz leginkább különbséget, azaz egy háromcsillagos strand is lehet kiváló. A tisztaság, rendezettség, karbantartottság ugyanis alapvető elvárás, amely minden minősített strandon megvan.Vonyarcvashegy Lido strandja csaknem maximális pontszámot elérve az országban elsőként szerezte meg az ötcsillagos minősítést. Ez hatalmas marketingelőnyt jelent számukra, ami bizonyára a többi önkormányzatot is arra ösztönzi majd, hogy jelentkezzenek a minősítésre – mutatott rá az ügyvezető.

Vonyarcvashegy öt csillaga tartalmaz például kerékpárszéfet, ami egyedülálló szolgáltatás, illetve rendelkezésre áll értékmegőrző, a baba-mama szolgáltatások teljes skálája, a strand akadálymentes, van lehetőség akár előre jegyet váltani, és garantált az is, hogy odautazva magas színvonalú gasztronómiai élményekben lesz része a vendégeknek.

Következő lépésként hamarosan elindul a várak és kastélyok minősítése, az első minősített kastélyt a napokban jelentik be. A szakember nevet nem, de annyit elárult, hogy egy Budapest környéki kastélyról van szó.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök ezekben a percekben tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×