eur:
390.37
usd:
358.82
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília
Nyitókép: Kisbugyi/Időkép

Éjjel lecsapott a vihar Budapestre, másodpercenként villogott az ég

Fákat döntött ki, ágakat és vezetékeket szakított le a szerda késő esti vihar. A felhőszakadás mintegy félórán át tartott.

Különösen sok, több mint negyven bejelentés érkezett Budapest XIV. és XV. kerületéből, ahol számos hatalmas fa dőlt az úttestre, parkoló autóra, kerítésre és házakra - írták.

Pest vármegyében több városban, Gödön, Dunakeszin, Vác közelében, Kosdon ugyancsak fakidőlések nehezítik a közlekedést.

Nagyrédén egy családi ház tetőszerkezetét vitte le a vihar. Dőltek ki fák Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is - áll a közleményben.

Az Időkép még az éjjel úgy fogalmazott, hogy "heves zivatarrendszer érte el Szlovákia felől az északi országrészt. A vihar látványos peremfelhővel, heves villámlás közepette kebelezte be a Dunakanyart, majd a fővárost is". Salgótarjántól Velencéig nyúlt el a zivatarlánc,

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A fél világot megrengette egy informatikai hiba: légitársaságok, bankok, tőzsdék működésében is zavarok vannak

A fél világot megrengette egy informatikai hiba: légitársaságok, bankok, tőzsdék működésében is zavarok vannak

Pénteken egy globális informatikai probléma több iparágban komoly fennakadásokat okozott, több légitársaság leállította járatait, de amelyek nem, ott is késések, fennakadások jelentkeztek, egyes műsorszolgáltatók leálltak, a banki szolgáltatásoktól az egészségügyig világszerte rendszerproblémák léptek fel, az informatikai hiba a ferihegyi repülőtér működését is érinti. A Crowdstrike kiberbiztonsági cég Falcon Sensor nevű szoftvere a Microsoft Windows összeomlását okozza, a problémát délutánra elhárították, de a negatív hatások még tartanak. Ez lehet a világ valaha volt legnagyobb hatású informatikai kiesése.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×