eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Apák napja: elkésett ünnep, de csinálhatjuk jól

Az Apák napja nincs túl szerencsés időpontban, mert most van vége az iskolaévnek, kezdődik a szünet, és ilyenkor a családok kevésbé fókuszálnak az ilyen eseményekre. Ám ettől még lehet egy szép családi ünnep - vélekedik Léder László pszichológus, az Apa Akadémia alapítója. Az apákról szól az InfoRádió Aréna című műsorának legutóbbi adása is.

Az Apák napját eredetileg június 5-re tervezték, de amikor beadták a kérvényeket, még 1910-ben az Egyesült Államokban, akkor nem tudták időben elintézni, és így lett június harmadik vasárnapja – mondta korábban az InfoRádióban Léder László pszichológus, az Apa Akadémia alapítója.

Hozzátette: nem áldozatok vagyunk, hogy agyonhallgatták az apák napját. Igazából ez egy olyan új ünnep, amely az apák szerepének újra megtalálásával egyre inkább bekerül a köztudatba.

A pszichológus szerint nincs is túl szerencsés időpontban az apák napja, mert vége az iskolaévnek, kezdődik a szünet, és ilyenkor a családok kevésbé fókuszálnak az ilyen eseményekre.

Léder László szerint az ünnep attól ünnep, hogy laza és belülről jön, és úgy látja, hogy a legtöbb családnál az apák napja mindig egy kicsit vicces ünneppé válik.

Bárhogy megünnepelhetjük, játékosan, örömmel, az a jó irány, ha minden család megtalálja saját maga az "apanapot".

Úgy fogalmazott a pszichológus, hogy ő édesapaként nagyon szereti ezt az ünnepet, de náluk nincs virágátadás, torta vagy hasonló, hanem egyszerűen a kislányai rajzolnak vagy mondanak valamit. "Elvicceljük, és ez a pár perc is a mi családunkat erősíti – tette hozzá.

Megjegyezte, az eszébe sem jutott, hogy a vásárolgatásról szóljon az ünnep – de ahogy fogalmazott, valami apróság persze belefér –, nem az a célja, hogy "akkor új telefont vagy fúrógépet veszünk apának".

Az apák napjának a lényege, hogy a család összegyűlik apa körül – tette hozzá Léder László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×