eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Befutók a célban a Nemzeti Atlétikai Központ nyitóeseményén, ingyenes családi napján Budapest új sport- és szabadidőparkjában 2023. június 17-én. Elöl Németh Balázs, az atlétikai vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Takács Boglárka magyar bajnok atléta, országos csúcstartó, Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a világbajnokság kormánybiztosa és Baji Balázs, a Nemzeti Sportügynökség sportszakmai és sportstratégiai vezérigazgató-helyettese, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó (b-j).
Nyitókép: Hegedüs Róbert

Családi nappal adták át a Nemzeti Atlétikai Központ és Szabadidőparkot

Ünnepélyes parkavatással, szórakoztató programokkal, futóversenyekkel és különböző sportaktivitásokkal hivatalosan is megnyitották Budapesten a Nemzeti Atlétikai Központ és Szabadidőparkot, amely augusztus 19. és 27. között a szabadtéri atlétikai világbajnokság helyszíne lesz.

A megnyitón Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa kiemelte: néhány évvel ezelőtt nehéz volt elképzelni, hogy egy szennyezett ipari terület helyén Közép-Kelet-Európa legnagyobb és legmodernebb sportlétesítménye épül fel.

"A sportok királynője megkapta a koronáját" - jelentette ki az államtitkár, majd köszönetet mondott Ferencz Marcel tervezőnek, a kivitelező konzorciumnak és a megvalósításban részt vevő dolgozóknak. Emlékeztetett,

az augusztusi világbajnokágra több mint 200 ország 2000 versenyzője nevezett, és 100 országból 100 ezer szurkoló érkezik majd.

Arra biztatta a magyar embereket, hogy vegyék birtokba a 10,5 hektáros sportparkot és sportoljanak benne minél többet.

Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy szándékosan nem hagyományos, "öltönyös átadót" akartak szervezni, hanem egész napos fesztivált a családok és az amatőr sportolók számára. Hozzátette: szombaton 100 méteren, valamint 2,3 és 4,5 kilométeres távon rendeztek futóversenyeket azon a Mondo borítású pályán, amelyen majd a világsztárok is versenyezni fognak. Akik részt vettek ezeken, 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket a világbajnokságra, amely a világ idei legnagyobb sporteseménye lesz, és Magyarország történetében sem volt még hasonló.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke azt hangsúlyozta, hogy a 125 éves magyar atlétika méltó otthonra lelt a világ - számára - legszebb stadionjában, amely kifejezetten az atléták számára készült. Az elnök bízik benne, hogy minél több magyar versenyző tudja majd kvalifikálni magát a budapesti vb-re, és abban is, hogy kitűnő atlétákat sikerül majd nevelni a Nemzeti Atlétikai Központban.

A megnyitó zárásaként Schriffert Péter, a kivitelező konzorcium projektvezetője egy váltóbotot átnyújtva jelképesen is átadta a létesítményt Schmidt Ádámnak, ő pedig egyből továbbadta azt Baji Balázs vb-bronzérmes korábbi gátfutónak és Takács Boglárkának, a női 100 és 200 méter országos csúcstartójának. Utóbbi a versenyzők és a sportkedvelők nevében köszönte meg a vadonatúj atlétikai központot és arra kérte a hazai sportrajongókat, hogy minél többen szurkoljanak majd nekik a helyszínen a vb-n.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×