eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
2022. november 7-én közreadott képen ukrán katonák amerikai nagy mozgékonyságú rakétatüzérségi rendszerrel (HIMARS) tüzelnek a Herszoni területen november 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Megszólalt a Honvédelmi Minisztérium is a HIMARS-rakétarendszerről

Ki, mikor és mi iránt érdeklődött magyar részről?

Szerdán jött a hír, hogy James E. Risch republikánus szenátor, az amerikai szenátus Külügyi Bizottságának tagja blokkolt egy 735 millió dollár összértékű magyar fegyverbeszerzést. A szenátor közléséből az derült ki, hogy Magyarország megvásárolná az ukrajnai háború egyik legsikeresebb eszközét, a HIMARS-rakétarendszert.

Idaho állam szenátora arra hivatkozva lépett így, hogy - mint fogalmazott - az utóbbi hónapokban tett ígéretei ellenére Magyarország sem volt hajlandó eddig jóváhagyni Svédország csatlakozását a NATO-hoz (ahogy Törökország sem, náluk állítólag az f-16-osok szállítását blokkolták).

Az Index később értesülésre hivatkozva azt írta, a kormányzat politikai lufinak tartja az ügyet.

Kora délután a Honvédelmi Minisztérium kiadott egy rövidke közleményt. Ebben az áll, hogy az előző kormányzati ciklusban a beszerzésekért felelős kormánybiztos levélben kért információt a HIMARS rakétarendszerekre vonatkozóan, 2022. márciusi határidővel. "Erre válasz az amerikai féltől nem érkezett, a tárca az ügyet ezzel lezártnak tekintette. A Honvédelmi Minisztériumnak nem áll szándékában HIMARS rakétarendszert vásárolni" - írták.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×