eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 14-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Jakab Péter árulónak nevezte volt jobbikos párttársait

Egy éve a Jobbik követelte vissza Jakab Pétertől a mandátumát, amikor kilépett a pártból, most viszont ő követelné ezt a jobbikosoktól, akik szerinte szakítanának az ellenzéki összefogással.

„Úgy hallom, a Jobbik kiszáll az ellenzéki összefogásból, mert kudarcnak tartják. Mivel valamennyi jobbikos képviselő az ellenzéki összefogás listájáról került be a parlamentbe, úgy hiteles, ha szépen vissza is adják akkor a mandátumukat, és megmutatják, mire képesek egyedül” – üzent közösségi oldalán Jakab Péter egykori párttársainak.

A volt miniszterelnök-jelölt aspiráns amúgy szintén a közös ellenzéki listáról került be az Országgyűlésbe mint a Jobbik vezetője, de amikor kilépett pártjából, a mandátumát nem adta vissza, azóta is független országgyűlési képviselőként ül a parlamentben – emlékeztet a magyarnemzet.hu.

A Nép Pártján elnöke hozzátette:

„Szóval bátorság fiúk! A távozásotokkal semmivel sem lesz gyengébb az ellenzék. Sőt! Árulóból egy is sok.”

Az egykori történelemtanár 2009-től vezette a Jobbik miskolci alapszervezetét. 2010-ben önkormányzati képviselő-jelöltként vett részt a választásokon, de alulmaradt fideszes ellenfelével szemben, listáról került be a megyei jogú város testületébe. 2014-ben Miskolc polgármestere szeretett volna lenni, akkor harmadikként végzett a voksoláson.

2018-ban országgyűlési képviselő-jelöltként indult az egyik miskolci központú egyéni választókerületben, de alulmaradt fideszes ellenfelével szemben, a Jobbik listájáról ekkor került be az Országgyűlésbe.

2021-ben az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelölt indult, de a baloldal háziversenyén az öt jelölt közül a negyedik helyet sikerült megcsípnie, amivel az első fordulóban kiszállt az előválasztási küzdelmekből.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×