eur:
390.35
usd:
368.54
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
Electric car lithium battery pack and power connections.
Nyitókép: Prapass Pulsub/Getty Images

Hajthatatlan az akkugyáras népszavazás ügyében az LMP

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy nézzen szembe az emberek véleményével, és tegye lehetővé, hogy egy országos népszavazáson nyilváníthassák ki véleményüket az akkumulátorgyárakról.

Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségének tagjainak sajtjótájékoztatóján kijelentette: az emberek döntő többsége az LMP-vel ért egyet, és nem akar „akkumulátorgyarmatosítást”. Ezt mutatja a Greenpeace reprezentatív felmérésének eredménye, amely szerint a magyarok 62 százaléka utasítja el további üzemek ide telepítését – mondta.

Kijelentette azt is, hogy az akkumulátoripari stratégia megvalósításához semmi nem áll rendelkezésre:

nincs nyersanyag, ahogy elegendő energia vagy víz sem.

Tetlák Örs felhívta a figyelmet arra is, hogy néhány napja Iváncsán került kórházba számos dolgozó, mert veszélyes anyagokat lélegeztek be. A gyár felépítői pedig azt állítják: több százmillió forinttal tartoznak nekik.

„Eközben a kormánypropaganda továbbra is azt szajkózza, hogy az akkumulátoripar szigorú szabályozási környezetben működik” – tette hozzá a politikus, aki szerint azonban a valóság az, hogy ezen üzemek komoly kockázatot jelentenek az elégtelen felügyelet és a kizárólag a multik érdekét néző kormány hanyagsága miatt.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×