eur:
395.83
usd:
364.91
bux:
65577.78
2024. március 19. kedd Bánk, József
Electric car lithium battery pack and power connections.
Nyitókép: Prapass Pulsub/Getty Images

Hajthatatlan az akkugyáras népszavazás ügyében az LMP

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy nézzen szembe az emberek véleményével, és tegye lehetővé, hogy egy országos népszavazáson nyilváníthassák ki véleményüket az akkumulátorgyárakról.

Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségének tagjainak sajtjótájékoztatóján kijelentette: az emberek döntő többsége az LMP-vel ért egyet, és nem akar „akkumulátorgyarmatosítást”. Ezt mutatja a Greenpeace reprezentatív felmérésének eredménye, amely szerint a magyarok 62 százaléka utasítja el további üzemek ide telepítését – mondta.

Kijelentette azt is, hogy az akkumulátoripari stratégia megvalósításához semmi nem áll rendelkezésre:

nincs nyersanyag, ahogy elegendő energia vagy víz sem.

Tetlák Örs felhívta a figyelmet arra is, hogy néhány napja Iváncsán került kórházba számos dolgozó, mert veszélyes anyagokat lélegeztek be. A gyár felépítői pedig azt állítják: több százmillió forinttal tartoznak nekik.

„Eközben a kormánypropaganda továbbra is azt szajkózza, hogy az akkumulátoripar szigorú szabályozási környezetben működik” – tette hozzá a politikus, aki szerint azonban a valóság az, hogy ezen üzemek komoly kockázatot jelentenek az elégtelen felügyelet és a kizárólag a multik érdekét néző kormány hanyagsága miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×