eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Régen minden jobb volt, itt a nagy beismerés a Túró Rudikról

A Pöttyös Túró Rudi gyártója elismerte, hogy nincs túró egyes ízesített Túró Rudikban.

Az Index járt utána annak hogy a Termékkritikus nevű TikTok-csatorna videósa kiszúrta, több ízesített Túró Rudi termék összetevői között nem is szerepel a túró. Így a hatóságokhoz fordult.

A lap annak is utánajárt, hogy történt-e valamilyen jogi eljárás az ügyben. A Szabolcs Szatmár Bereg Vármegyei Kormányhivatal azt a választ küldte: "Az ízesített Pöttyös Túró Rudi termékek jelölésével kapcsolatban közérdekű bejelentés kapcsán a gyártóval szemben bírósági eljárás van folyamatban. Annak lezártáig nem áll módunkban nyilatkozni."

A FrieslandCampina Hungária közben nyakatekert mondatok közt elismerte, hogy "egyes ízesített termékvariánsok gyártása során

minimális mértékben, tejpor hozzáadásával módosítjuk a hagyományos receptúrát.

A használt technológia megegyezik a túrógyártással, azonban a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai értelmében ez utóbbi esetben az így készült termékösszetevőt nem jelölhetjük túróként, hanem tejalapú rögös készítményként tüntetjük fel azt termékeink csomagolásán".

Szerintük ez lényegében túró, ha az állagát és minőségét nézik.

Fotónkon egy "hagyományos" Túró Rudi látható.

Címlapról ajánljuk

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×