eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Kincses Áron, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) főosztályvezető-helyettese a Szegénység Magyarországon címmel tartott konferencián a budapesti Kesztyűgyár Közösségi Házban 2015. február 10-én.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Távozik Vukovich Gabriella a KSH éléről, megvan az utóda is

Jelentős változás, közel 13 év után jön csere a statisztikai hivatal vezetői székében.

Csütörtökön Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke nyugdíjba vonul, és helyét Kincses Áron veszi át - értesült az Index. A szakember több mint egy évtizeden át, 2010 óta irányította a KSH-t.

Vezetése alatt a KSH tovább erősítette szerepét mint a magyar gazdaság és társadalom legfontosabb adatait szolgáltató intézmény. A leköszönő elnök vezetésével a KSH adatai nem csak a magyar kormányzat, hanem a nemzetközi szervezetek, gazdasági elemzők és a nagyközönség számára is nélkülözhetetlenek voltak - írta a portál.

Utódja Kincses Áron, a jelenlegi elnökhelyettes lesz, aki szakmai tapasztalattal rendelkezik és jól ismeri a KSH működését. A hivatalnál kezdte pályafutását statisztikusként, majd különböző vezetői pozíciókat töltött be. A Debreceni Egyetem matematika-fizika szakán végzett 2010-ben, majd tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Földtudományi Doktori Iskolájának földrajz-meteorológia doktori programján folytatta, ahol 2010-ben PhD-fokoztatot szerzett. 2023-ban a Magyar Tudományos Akadémia doktorává avatták.

(A nyitóképen: Kincses Áron egy 2015-ös konferencián.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×