eur:
393.04
usd:
372.24
bux:
55379.72
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Kincses Áron, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) főosztályvezető-helyettese a Szegénység Magyarországon címmel tartott konferencián a budapesti Kesztyűgyár Közösségi Házban 2015. február 10-én.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Távozik Vukovich Gabriella a KSH éléről, megvan az utóda is

Jelentős változás, közel 13 év után jön csere a statisztikai hivatal vezetői székében.

Csütörtökön Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke nyugdíjba vonul, és helyét Kincses Áron veszi át - értesült az Index. A szakember több mint egy évtizeden át, 2010 óta irányította a KSH-t.

Vezetése alatt a KSH tovább erősítette szerepét mint a magyar gazdaság és társadalom legfontosabb adatait szolgáltató intézmény. A leköszönő elnök vezetésével a KSH adatai nem csak a magyar kormányzat, hanem a nemzetközi szervezetek, gazdasági elemzők és a nagyközönség számára is nélkülözhetetlenek voltak - írta a portál.

Utódja Kincses Áron, a jelenlegi elnökhelyettes lesz, aki szakmai tapasztalattal rendelkezik és jól ismeri a KSH működését. A hivatalnál kezdte pályafutását statisztikusként, majd különböző vezetői pozíciókat töltött be. A Debreceni Egyetem matematika-fizika szakán végzett 2010-ben, majd tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Földtudományi Doktori Iskolájának földrajz-meteorológia doktori programján folytatta, ahol 2010-ben PhD-fokoztatot szerzett. 2023-ban a Magyar Tudományos Akadémia doktorává avatták.

(A nyitóképen: Kincses Áron egy 2015-ös konferencián.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
Az olajfegyverrel vág vissza Putyin Bidennek?

Az olajfegyverrel vág vissza Putyin Bidennek?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A mai műsor első részében arról volt szó, hogy kell-e tartani egy, az 1973-ashoz hasonló olajválságtól, mivel a geopolitikai folyamatok több szempontból is hasonlóak. A témával kapcsolatban Pletser Tamás, az Erste olaj és gázpiaci elemzője volt a vendégünk. A műsor második részében Hornyák József, a Portfolio makrogazdasági elemzője volt a vendégünk, akit arról kérdeztünk: mire kell igazán figyelnie a magyar gazdaságpolitikának, ha egyszerre akar növekedést, alacsony inflációt és stabil forintot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×