eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Diákok a középszintű német írásbeli érettségi vizsgán a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában 2022. május 6-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Féltávhoz érkeztek az érettségizők

Péntek délben befejeződnek a 2022/2023-as tanév május–júniusi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái.

A tavaszi írásbelik zárónapján néhány ezer diák kapta kézhez és kezdett hozzá a 180 perces közép, vagy a 240 perces emelt szintű olasz feladatlaphoz reggel 8 órakor.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a tanév rendjében meghatározott 16 vizsganapon 1163 helyszínen mintegy 111 100 érettségiző vizsgázott az elmúlt hetekben.

Az írásbeli vizsgák feladatlapjait és javítási-értékelési útmutatóit az OH – az előzetes ütemezésnek megfelelően – nyilvánosságra hozza a honlapján, szombaton 8 órától valamennyi vizsgaanyag elérhető lesz a felületen.

Az érettségi június 7. és 14. között az emelt szintű, majd június 19. és 30. között a középszintű szóbelikkel folytatódik – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×