eur:
389.45
usd:
363.42
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Honvéd Vezérkar főnökének jelölt Böröndi Gábor altábornagy a kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén 2023. május 2-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hivatalosan megtörtént a vezércsere a honvédség élén

Novák Katalin nevezte ki a Magyar Honvédség új parancsnokát.

A Magyar Közlönyben megjelent, hogy Novák Katalin államfő döntött a vezérkari főnök kinevezéséről. A köztársasági elnök Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter előterjesztésére úgy határozott, hogy Böröndi Gábor László altábornagyot nevezi ki a feladatra – írja a 24.hu.

Az új vezérkari főnök megbízatása május 4-től hatályos és öt évre, 2028-ig szól.

Mint korábban arról az Infostarton írtunk, a honvédelmi miniszter egy hete jelezte, hogy Böröndi Gábor László váltja Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, amit egyebek mellett a fiatalítással indokolt. Böröndi Gábor altábornagy parancsnokhelyettesként éppen akkor távozott, amikor Ruszin-Szendi Romulusz lett a vezérkari főnök.

Mostani kinevezése előtt Böröndi Gábor a Magyar Honvédség mentális megújítását, egy ütőképes, a NATO kötelékében is működőképes haderő létrehozását nevezte fő feladatának és

fontosnak tartotta az önkéntes tartalékos rendszer képzését a stratégiai pontok megőrzésére.

Böröndi Gábor altábornagy korábban a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalát vezette. Korábban Korom Ferenc helyettese volt, és éppen akkor távozott, amikor a konok ember hírében álló főnökét Ruszin-Szendi Romulusz váltotta. Arról, hogy menesztett vezérkari főnök a haza szolgálatát hol fogja folytatni, egyelőre nincs hivatalos információ.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×