eur:
389.72
usd:
362.77
bux:
68044.71
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Konferencia Európa jövőjéről – A bővítés a jövő kulcsa? című nemzetközi fórumon a Magyar Tudományos Akadémián 2021. december 6-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Három újabb magyar nagykövetcsere a láthatáron

Az Országgyűlés külügyi bizottságának zárt ülésén három új nagykövetjelölt mutatkozott be. Velük együtt szűk két hónap alatt már tucatnyi személycserét készített elő a Szijjártó Péter vezette tárca.

Brazíliában, Üzbegisztánban és Izraelben is lecserélik a magyar nagykövetségek vezetőit, a három új misszióvezető-jelöltet kedden hallgatta meg zárt ülésén a parlament szakbizottsága, és a testület mindannyiuk kinevezését támogatta – számolt be a Hvg.hu.

A jelöltek és állomáshelyeik:

  • Brazília (Brazíliaváros) – Halmai Miklós
  • Üzbegisztán (Taskent) – Rózsa József
  • Izrael (Tel-Aviv) – Szentgyörgyi Zoltán

Miután közülük ketten jelenleg is nagykövetek, helycserével nevezik ki őket: Halmai Miklós most Portugáliában nagykövet, ő annak a Szentgyörgyi Zoltánnak a helyére megy Brazíliába, akit onnan Izraelbe helyeznek át.

A lap értesülései szerint

még májusban újabb nagykövetjelöltek bejelentése várható,

miközben a most meghallgatott három diplomatával együtt már az elmúlt két hónapban így is 12 magyar külképviselet élén készítettek elő személycserét.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×