eur:
389.01
usd:
360.8
bux:
68155.35
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Facebook/Színes Erzsébetváros

Fitneszterem nyílik a legendás belvárosi cukrászda helyén

A magas költségek miatt novemberben zárt be a 130 éves Hauer cukrászda.

A Hauer Cukrászda helyén nyílik meg a 4% Fitness GYM legújabb, 2000 négyzetméteres edzőterme, ami az előzetes tájékoztatás szerint 2023 szeptemberében nyitja meg kapuit a Blaha Lujza tér környékén – vette észre az Index.

Mint az Infostart novemberben megírta, a Hauer Cukrászda a Facebook-oldalán jelentette be, hogy gazdasági okok miatt bezár.

„A gazdasági környezet vendéglátóiparra gyakorolt hátrányos hatása miatt – megnövekedett energiaárak és alapanyagárak, csökkenő turizmus és vendégszám – kávéházunkat bezártuk!” – állt a rövid közleményben.

A cukrászdát Kazilek Nándor alapította 1890-ben, majd a férfi halála után özvegye, Guth Mária hozzáment Hauer Rezsőhöz, aki hamar átvette a cég vezetését is, amit 1899-től már saját nevén üzemeltetett. Egy nehezebb periódus után az üzlet 2017. augusztus 20-án nyitott meg újra, és a Covid-lezárásokat leszámítva tavaly őszig üzemelt.

A konditerem terve szemet szúrt a főpolgármesternek is, Karácsony Gergely szerint "ez történik, ha a város értékes útjai autópályaként működnek". Mint írta, az újjáéledő sugárutak gondolatával ezt a pusztító folyamatot akarják megfordítani, és abban bízik, ha sikerrel járnak, akkor a Hauer is újjáéled majd.

"Természetesen szükség van konditermekre is, azonban nem mehetünk el szó nélkül a város történelmi vendéglátóhelyeinek pusztulása mellett" – írta Facebook-posztjában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×