eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: BKK

Korlátot kapott a Lánchíd - fotó

Készül a Lánchíd változtatható színképű díszkivilágítása is.

A medernyílás északi oldalán már végig ér a korlátsor, és a szerkezet hamarosan a híd déli oldalán is a helyére kerül.

A kivitelező cég a híd korlátszerkezetének jelentős részét újragyártja, tekintettel arra, hogy azok a rozsdásodás miatt károsodtak. A korlátok felszerelését követően minden negyedik oszlopra díszöntvényt raknak.

A budai hídfőt körülvevő lépcsők újjáépítése is a terveknek megfelelően halad,

a korábbi, lapokkal kirakott lépcsőfokok helyett gránit lépcsőtömböket építettek. Hamarosan a helyükre kerülnek az egyedi, méretre szabott bordás lemezek utolsó elemei is, amelyek az útpálya és a járda között fedik le a Lánchíd merevítő tartóját - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A híd vizsgálatát szolgáló úgynevezett vizsgálójárdák már szinte teljesen elkészültek és a telekommunikációs kábeleket tartó tálcákat is beépítették. Az utolsó ellenőrzéseket követően a két pillér közötti szakaszon hamarosan elkezdik bontani a több mint 6550 négyzetméteres állványzatot, annak több mint 100 tonnás alumíniumszerkezetét és tartozékait.

Készül a Lánchíd változtatható színképű díszkivilágítása is.

Teljes átadásáig a Lánchíd továbbra is munkaterületnek számít, azon a gyalogosok a felújítás befejezését követően, előreláthatólag idén ősszel tudnak ismét átkelni - olvasható a BKK összefoglalójában.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×