eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Glasshouse Images/Getty Images

Újabb pengeváltás az orvosi kamarai tagság ügyében

Közleményt adott ki a MOK. Korábban az egészségügyi államtitkár kétségbe vonta a kamarai tagság kapcsán tett egyes nyilatkozatok valódiságát.

Közlemény a tényekről – ezzel a címmel adott ki nyúlfarknyi közleményt a Magyar Orvosi Kamara (MOK).

A Magyar Orvosi Kamara 2023. április 2. óta 33 911 regisztrált taggal rendelkezik, akik valamennyien a törvényi feltételeknek megfelelő nyilatkozatot adtak le.

A nyilatkozatokat a Magyar Orvosi Kamara hitelesen feldolgozta, ezt a Belügyminisztérium mint a kamara felügyeleti szerve bármikor ellenőrizheti

– írják.

Az ügy előzménye, hogy korábban a kormány nagyon rövid határidővel olyan módosítást fogadtatott el az Országgyűléssel, amely megszünteti a kötelező kamarai tagságot az orvosok számára. A rendelkezés szerint azok maradnak a szervezet tagjai, akik azt nyilatkozatban jelzik március végéig.

A MOK április elején közölte, hogy több mint 33 ezren jelezték nyilatkozatban maradási szándékukat. Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkár erre azt mondta, sok felháborodott emailt kapott, miszerint voltak, akik annyira nem értettek egyet a mostani elnökséggel, hogy a passzív be nem lépés helyett megírták, hogy nem kívánnak csatlakozni, amire válaszul mégis egy köszönőlevelet kaptak, hogy megerősítették a tagságukat.

Az államtitkár azt is mondta, hogy „abszolút” fenntartja azt a véleményét is, miszerint a kamarának az új ügyeleti rendszerrel szembeni reakciója politikailag motivált. Annak idején az ekörül a téma körül fellángoló vita után kezdeményezte a kormány a törvénymódosítást.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×