eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Munkagépekkel talajelőkészítő munkálatokat végeznek a leendő CATL akkumulátorgyár területén a Déli Ipari Parkban Debrecen közelében 2023. február 23-án. A valaha volt legnagyobb, mintegy 3000 milliárd forint összértékű magyarországi beruházás keretében a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) közvetlenül 9000 új munkahelyet hoz létre Debrecenben.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Akkumulátorgyár: túlterheléses támadást indít a Momentum

Szabó Bence, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője a tervezett akkumulátorgyárral kapcsolatban szeretne népszavazást, de a bizottság eddig minden kezdeményezését elutasította.

A Momentum helyi képviselője most azt tervezi, hogy 150 kérdést küld a bizottságnak, azzal, hogy ezek mindegyikéről népszavazást kezdeményez.

Szabó Bence Facebook oldalán közölte: "Mindegyik kérdést nyílt ülésen kell tárgyalniuk, és egyedileg kell indokolniuk. Lesz munkájuk bőven, legalább megdolgoznak érte, hogy politikai érdekeket szolgálnak. Vagy úgy döntenek, ennyi munkát azért nem ér meg a politika kiszolgálása, és lemondanak"

A Momentum önkormányzati képviselője bejegyzésében azt állítja, hogy az elmúlt hetek történései bebizonyították: a választási bizottság politikai befolyás alatt áll. Minden népszavazási kérdést elutasítottak, amit a pártok vagy civilek az akkumulátorgyár építése kapcsán feltettek.

Indokaik mondvacsináltak voltak, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy olyan kérdést is elutasítottak, amit tavaly egyszer már jóváhagytak - hangoztatta Szabó Bence.

A Momentumos politikus most azt kéri a debreceniektől, hogy küldjenek neki kérdéseket, amelyekkel aztán majd a választási bizottságot bombázhatja.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×