eur:
389.14
usd:
363.37
bux:
68140.61
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
MTI Fotó: Mohai Balázs
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Magyar Mérnöki Kamara: akkumulátorok nélkül nincs fenntarthatóság

A köztestület elnöke szerint szükség van a technológia alkalmazására.

A parlamentben több ellenzéki képviselő is bírálatot fogalmazott meg az elmúlt hetekben az akkumulátorgyárak magyarországi létesítésének terveiről.

Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője azt mondta, az akkumulátorgyárak létesítésének ellenzése nem politikai pártszimpátián alapul. "Csaba László közgazdász, aki Orbán Viktor tanácsadójaként dolgozott, korábban nyilatkozta azt, hogy az akkumulátorgyártás a tévút iskolapéldája. Alacsony hozzáadott értékű, és a környezeti szabályozásokat, a környezetvédelmet teljesen mellőzi. Matolcsy György, szintén az Önök által megválasztott jegybankelnök mondta azt, hogy az akkumulátorgyártás idetelepítése Magyarországra csapda" – mondta Szabó Tímea.

A képviselő LMP-s Keresztes László Lóránthoz hasonlóan a Magyar Mérnöki Kamarát is megemlítette a szakértők között.

"A Magyar Mérnöki Kamara – ami finoman szólva sem vádolható meg ellenzékiséggel, a legnagyobb lojalitással működött az elmúlt években – hozta nyilvánosságra februárban azt a két nyilatkozatot is, melyben azt mondta, hogy

részletes és teljes körű információra, a környezeti hatások alapos elemzésére van szükség az akkumulátorgyárak engedélyezésénél,

ugyanis a mérnöki kamara szerint ez nem történt meg" – mondta a képviselő.

A Magyar Mérnöki Kamara elnöke az InfoRádióban azt mondta, hogy a sok vitát kiváltó kérdésről szervezetük nem adott ki még egységes állásfoglalást. Wagner Ernő azt mondta, a környezetvédelmi tagozatuk foglalkozott a kérdéssel, és a honlapján megfogalmazta a véleményét, hogy miként kellene akkumulátorgyárakat létesíteni. Ez a háttéranyag kizárólag környezetvédelmi szakértőknek és a tervezőknek készült.

Wagner Ernő szerint ahhoz nem fér kétség, hogy szükség van a technológia alkalmazására.

A Magyar Mérnöki Kamara álláspontja szerint akkumulátorok nélkül nincs fenntarthatóság.

Ellentétben azzal, hogy az autók diffúz módon szennyezik a környezetet, az akkumulátorgyárak esetén ez koncentrált, és a jól kézben tartott technológiával meg lehet akadályozni a környezeti károkat. "Ez nem lehet kérdés, tehát nem igazán értjük, hogy miért hivatkoztak a Magyar Mérnöki Kamarára" – mondta, hozzátéve, hogy ezzel kapcsolatban még nem alakították ki az álláspontjukat.

A Magyar Mérnöki Kamara elnöke emlékeztetett: szervezetüknek több mint húsz szakmai tagozata van, így az egységes álláspont kialakítása hosszabb időt vesz majd igénybe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×