eur:
371.15
usd:
344.54
bux:
47215.11
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
Járművek a pesti alsó rakparton 2022. április 11-én. Ezen a napon megnyílt a gépjárműforgalom előtt a Margit híd és az Eötvös tér közötti teljes útszakasz, valamint a Jane Haining rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd között, miután kicserélték a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövét a pesti Duna-part érintett szakaszain.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Újra lezárják a pesti alsó rakpartot – infótérképek

A hétvégén az autósok állhatnak a dugóban, a gyalogosoké, kerékpárosoké, rollereseké a belvárosi Duna-part.

A Pesti alsó rakpart ezen a hétvégén is megnyílik a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt. A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők rövidebb útvonalon, a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között használhatják autómentes környezetben a rakpartszakaszt – írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

Folytatódik a népszerű hagyomány: az április 1–2-i hétvégén a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók újra birtokukba vehetik teljes szélességében a Pesti alsó rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.

  • Erre az útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra, a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.
  • Az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem lehet az útpályán gyalogosan közlekedni, a megnyitott rakpartszakasz déli irányból az alsó rakpart járdáján, vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal közelíthető meg.
  • Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóban déli irányba sétálva érhetik el a rakpartnyitás helyszínét.
  • Teljes átadásáig a Lánchíd és a kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, ezért a megnyitott pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják, amire a kihelyezett tájékoztatók hívják fel a figyelmet.

A megnyitott rakpartnak köszönhetően a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, autómentes környezetben élvezhetik Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét.

A BKK kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a gyalog járó felnőttekre és gyermekekre.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×