INFORÁDIÓ
2023. március 27. hétfő
Hajnalka

donáth anna

momentum

évértékelő

Donáth Anna

Visszatért Donáth Anna a politikába, azonnal jövőértékelőt tartott

Infostart / MTI

Az emberközpontú gazdaság kialakítását, az esélyteremtő oktatás felépítését és a klímaváltozás elleni harcot jelölte meg a Magyarország előtt álló legfontosabb kihívásokként a Momentum európai parlamenti (EP-) képviselője szombaton.

Donáth Anna a Momentum Facebook-oldalán közvetített "jövőértékelő" beszédében őszinteséget és munkát ígért, szerinte ezek révén szerezheti vissza pártja a hitelességét.

A gyermekvállalás után a politikába most visszatérő EP-képviselő úgy látja, a szorongás évtizedeit éli az ország, és a generációja feladatának nevezte, hogy megállítsák azt az "ámokfutást", amit ma magyar politikának hívnak.

Azt mondta, radikálisan mást kell csinálni, mint az elmúlt évtizedekben, ehhez "le kell szállnunk a régi ellenzéki vonatról". Az igazsággal és őszinteséggel nem a szavazóinkat veszítjük el, hanem a hitelességünket szerezhetnénk vissza - fogalmazott.

Azzal, amit az ellenzék 2010 óta csinál, nem fogja tudni leváltani a Fideszt és a rendszerváltást sem tudja befejezni. Szerinte

az az ellenzéki, aki a magyar kormány idő előtti leváltását ígéri, az hazudik, "reggel, éjjel meg este".

Ugyanakkor úgy látta, ennek a rendszernek is vége lesz, mert hazugságokra épül. Hazugság az unortodox gazdasági csoda, a rezsicsökkentés, a nemzeti tőkésosztály építése, az árstop, a demográfiai fordulat, az ország megvédése és a Nyugat hanyatlása.

Az ellenzék akkor válik képessé a rendszer leváltására, ha hiteles jövőképet mutat - hangoztatta.

Az elmúlt évtizedekben a politikusok mindig a rövidtávval foglalkoztak, ez különösen húsbavágó az oktatás területén, ezért esélyteremtő oktatás kell, amely új gazdaságot is hoz. A régi gazdaság eredményeit mindenki látja a boltok polcain, a rezsiszámlákon - mondta.

Elismerte, hogy a kormány 12 éve hirdetett munkaalapú gazdasága sikeres lett, de szerinte nagy árat fizet érte az ország, mert munka van, csak fizetés, megbecsülés nincs. Ezért e helyett emberközpontú gazdaság kell, amelynek a megbecsülés és a tudás az alapja - rögzítette.

Szólt arról, hogy Magyarországot különösen érinti a klímaváltozás, ezért élére kell állnia az ez elleni küzdelemnek.

Donáth Anna azt mondta,

az ország helye Nyugaton, a szabadság, a demokrácia, a liberális demokrácia oldalán van. A nyugati elköteleződés azonban nem jelentheti azt, hogy Magyarország ne kritizálhatná a nyugati intézményeket.

Létfontosságúnak tartotta, hogy béke legyen, Ukrajna megnyerje a háborút, ne legyen orosz bábállam.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, frakcióvezetője elmondta, ma Magyarországon politikával foglalkozni nagyon nehéz feladat, mert a rendszer mindenkit "ledarál", akit nem tud megvásárolni.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, a Momentum elnökségi tagja úgy látta, a Momentum egy olyan közösség, amelynek megvan a tudása, a lendülete és az ereje, hogy megváltoztassa Magyarországot, és ahol olyan politikusok dolgoznak, akik kimerik mondani az igazságot.

Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere közölte, a Momentum az egyetlen közösség, amely érti a 21. század kihívásait. A Momentumnak valódi közösségei vannak, ahova az emberek nem pozícióért, vagy pénzért csatlakoznak, hanem a barátokért, a közös munkáért - mondta.

Nyitókép: Forrás: Facebook

Kapcsolódó hang

Donáth Anna: az elmúlt harminc év a demokrácia felépítése helyett politikai személyeskedéssel telt
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018