eur:
388.62
usd:
361.44
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Fürdőzők a sydneyi Bondi tengerparti strandon karácsony első napján, 2022. december 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Bianca De Marchi

Felmérés: a téli utazók többsége nem síelni megy

Az idén télen a magyarok tizede tervez téli külföldi utat, és többségük a melegebb klímájú úti célokat választja.

Az idén télen a külföldre utazó magyarok többsége a sípályák helyett inkább egy melegebb klímájú várost tervez felfedezni. Ez a Groupama Biztosító és az OTP Bank megbízásából készült országos reprezentatív kutatásból derült ki.

Eszerint a téli utazók harmada a télből a nyárba vágyik, vagyis olyan országot keres fel, ahol ebben az évszakban melegebb van, mint itthon.

A síelés csak a harmadik legnépszerűbb időtöltés.

A trend fordulását befolyásolhatja, hogy az enyhe időjárás miatt jóval kevesebb hó hullik az idén télen az európai sípályák területein, mint korábban. A kutatás szerint csak minden ötödik válaszadó indul azért külföldre, hogy a havas vagy hóágyúzott lejtőkön pihenje ki magát.

A legtöbben, a megkérdezettek csaknem fele autóval, a harmada repülőgéppel utazik,

a buszozást 100-ból 25-en, a vonatozást 17-en választják. A célországok listáján Ausztria áll az első helyen 32 százalékkal, Szlovákia a második, Lengyelország és Németország azonos eredménnyel a harmadik. A melegebb éghajlatú régiókban Törökország, Egyiptom, Thaiföld és a Kanári-szigetek a legvonzóbbak télen az utazók számára.

A válaszadók több mint 60 százaléka az elmúlt évek tapasztalatai alapján most fontosabbnak tartja, hogy legyen utasbiztosítása, és nagyjából ugyanennyien figyelnek arra, hogy a csomagban minél magasabb szintű vagy értékű szolgáltatások szerepeljenek.

A válaszokból az is kiderült, hogy a téli utazók többsége (62 százaléka) mindig biztosítással a zsebében vág neki az útnak,

de 13 százalék azok aránya, akik ezt soha nem teszik meg, minden negyedik megkérdezett pedig csak kivételes esetben köt biztosítást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×