eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels

Tizenkét fokban dolgoznak egy állami irodaházban az alkalmazottak Szegeden

Nyár óta nincs gáz a szegedi Belvedere-palotában, ahol több állami szervezet helyi kirendeltsége is található.

Beszámolók szerint a szegedi Belvedere-palotában dolgozók reggel 12 fokban kezdik meg a munkát, és a hőmérséklet napközben is csak úgy éri el a 18 fokot, hogy az irodákban gyakran nagykabátban, betakarózva tevékenykedő dolgozók saját pénzükön vásárolt hősugárzókkal igyekeznek javítani a helyzeten – írja a szegeder.hu.

A portál szerint az üzemeltető még nyáron mondta fel a szerződést, de azóta nem sikerült újat kötni, emiatt nincs gáz és fűtés a Belvedere-palotában. A gázkvóta sem lett lekötve, de az épület kazánjának az állapota sem tenné lehetővé a fűtés újraindítását.

A palota részben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., részben a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat tulajdonában van, de itt vannak a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ, a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft., a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság, a Terrorelhárítási Központ, és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat szegedi irodái is.

Az épület klímáit nem fűtésre optimalizálták, többen saját fizetésükön vásárolt hősugárzóval fűtenek. A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ a portálnak azt írta: a dolgozóik igazságügyi alkalmazottak, és az igazságügyi alkalmazottak szolgálati jogviszonyáról szóló törvény nem ad lehetőséget a home office biztosítására.

A rendeletben foglalt léghőmérsékletet lokális megoldásokkal, például elektromos hősugárzókkal és split klímákkal biztosítják,

de megkezdték az egyéb, fenntartható és gazdaságos fűtési alternatívák felmérését is. A dolgozók munkaidő-kedvezményt az időjárásra tekintettel nem kapnak, de a szünetben a működést a minimálisra csökkentik, területi intézeteik a két ünnep között bezárnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×