eur:
389.4
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Hat fokban vizsgáztak az ELTE tanárszakos hallgatói

A vizsgát az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karán (BTK) tartották. Az egyetem szerint műszaki probléma miatt kellett áttenni a vizsgát abba az épületbe, ahol szerintük 15-16 Celsius-fok volt.

Mint korábban írtuk, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen – a fűtéssel való takarékoskodás érdekében – nem a saját tantermeikben, hanem külső helyszíneken, például az egyetem közoktatási gyakorlóiskoláiban, kollégiumaiban, valamint más, télen is fűtött helyiségeiben szervezik meg a jelenléti vizsgákat. December 10-től 2023. február 26-ig az ELTE BTK campusának épületei temperáló fűtésre álltak át, ahol mindössze hetente két napon két órában lesz biztosított a bejárás.

Ennek megfelelően a hétfői vizsgát az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumba szervezte az egyetem, azon belül is a nagy tanáriba – tájékoztatta a Telex.hu portált egy olvasó. Pénteken azt az információt kapták, hogy névsor alapján kettéválasztják a vizsgára jelentkezett hetven hallgatót. Végül technikai okok miatt mégis az ELTE D épületében tartották meg a vizsgát, ahol azonban lassan két hete nem ment a fűtés.

Az írásbeli vizsga két órán keresztül tartott a 6 fokos teremben.

A vizsgázó azt írta: "Nem éreztük a lábujjainkat, az ujjainkat, remegtünk a hidegtől". Ráadásul szerinte fontos vizsgáról volt szó, hiszen nem mehetnek rövid tanítási gyakorlatra a vizsga teljesítése nélkül.

Az egyetem megerősítette: az esemény előtt nem sokkal felmerült műszaki probléma miatt nem tudták az eredeti helyszínen megtartani a vizsgát.

"Mivel az ELTE mindenképpen szerette volna biztosítani a jelenléti vizsga lehetőségét, ezzel elkerülni azokat a kellemetlenségeket, amelyeket a vizsga átszervezése, egy új vizsgaidőpont kiírása vagy a vizsga online lebonyolítása okozott volna, a rendelkezésre álló igen rövid idő alatt az a döntés született, hogy a kérdéses vizsgákat az ELTE Bölcsészettudományi Kar D épületében tartják meg."

A épületében levő termeket ilyen rövid idő alatt nem tudták az előírt 18 fokos hőmérsékletre felfűteni, így a hallgatóknak szerintük körülbelül 15-16 fokos helyiségekben kellett vizsgázniuk. A kellemetlenségért az ELTE az érintett hallgatók elnézését kéri.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×