eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: BKK

Ha nem mehetnek autók a Lánchídon, nem adják oda a kormányzati pénzt

Karácsony Gergely szerint fontos, hogy kipróbálják, milyen az, mikor nincs dugó a Lánchídon.

Mint arról az InfoRádió helyszínen lévő tudósítója is beszámolt, pénteken birtokba vehették a már 80 százalékban kész Lánchidat a buszok, a taxik, a motorosok és a kerékpárosok. Karácsony Gergely főpolgármester az átadáson azt mondta, fontos, hogy kipróbálják, milyen az, amikor nincs dugó a Lánchídon. Arról, hogy később közlekedhessenek-e rajta autók vagy sem, kikérik majd a budapestiek véleményét is, és azután (korábbi BKK-közlés szerint 2023 nyarán) döntenek.

A felújítási munkák legnagyobb része az elöregedett vasbeton pálya elbontásával telt, utána teljesen új acéllemezekből építették újra a pályalemezt. A kőből készült elemeket is felújították, új világítást kapott a híd,

a fém elemeket pedig korrózióvédelemmel látták el - ezek új, kékesszürke színt kaptak, ami talán a leglátványosabb újdonság a felújítás után.

Egyelőre nemcsak az autósok, hanem a gyalogosok sem mehetnek át a dunai átkelőn, ugyanis a járdák felújításával folytatódik és várhatóan a jövő nyárig-őszig eltart a felújítás.

A Lánchíd felújítása nagyon drága volt, így a Fővárosnak nagy szüksége lenne a kormány anyagi támogatására. Ez egyelőre nem érkezett meg. Az Index megkérdezte Láng Zsoltot, aki azt mondta, amíg a feltételek nem teljesülnek, nem is utalnak pénzt.

A Közép-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa kifejtette: az egyik ilyen feltétel, hogy a gépjárműforgalom ezen közúti szakaszon való teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónap időtartamot.

"Azzal, hogy a Fővárosi Önkormányzat pénteken úgy nyitja meg a Lánchidat, hogy sem a gyalogosforgalom, sem a gépjárműforgalom nem használható, nem teljesíti a kormányhatározatban foglaltakat. Nyomatékosítani szeretnénk, hogy a Lánchíd 6 milliárdos kormányzati támogatásának feltétele a gépjárműforgalom korlátozásának teljes megszüntetése" - közölte Láng Zsolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×