eur:
389.72
usd:
362.77
bux:
68044.71
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Tatra típusú szerelvény az 1-es villamos Újbudáig meghosszabbított vonalán, Budapesten, a Rákóczi hídon 2015. március 20-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Változtatási tilalmat rendeltek el Újbudán

Főleg a Dunához közeli hirtelen ingatlanfejlesztések miatt. Időt akarnak nyerni.

Újbuda képviselő-testülete minden olyan (főként egykori ipari) ingatlanra, amelyen a jelenlegi építési szabályzatok intenzív lakáscélú beépítést tesznek lehetővé és az önkormányzatot nem köti korábban létrejött településrendezési szerződés, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 20. és 21. §-ában biztosított felhatalmazás alapján változtatási tilalmat rendelt el – írja közleményében a XI. kerület önkormányzata.

Az indok az, hogy Újbudán az elmúlt néhány évben példátlan sebességre kapcsoltak az ingatlanfejlesztések. Főként a Fehérvári út és a Duna közötti egykori ipari területen egyik hónapról a másikra, gomba módra emelkednek ki az új lakóházak, irodaépületek – írják.

Újbuda megváltozott. A kerület közúti, közösségi közlekedési, egészségügyi és közmű infrastruktúrája egyre kevésbé tudja kiszolgálni a dinamikusan növekvő igényeket, miközben a tartóssá váló közlekedési dugókból származó környezeti terhelés folyamatosan növekszik.

A változtatási tilalom lehetővé teszi, hogy a kerület időt nyerjen arra, hogy az építési jogszabályokban biztosított településrendezési eszközök használatával felülvizsgálja a vonatkozó építési szabályzatokat,

fokozott figyelemmel a beépíthetőség mértékére, a zöldterületek arányára, a parkolási problémák kezelésére.

Hangsúlyozzák, hogy a változtatási tilalom nem jelenti azt, hogy az érintett ingatlanokon egyáltalán nem épül semmiféle épület a jövőben.

Olyan új építési szabályozást dolgoznak ki, amely hosszú távon biztosítja Újbuda élhető jellegének megőrzését. Mindezt minden érintett bevonásával ígérik.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×