eur:
395.51
usd:
372.02
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pesti József/Szoljon.hu

Fontos járványügyi figyelmeztetés érkezett Rusvai Miklóstól

Jelenleg még nincs influenzajárvány, az 2023 kora tavaszára várható – mondta Rusvai Miklós. A virológus szerint érdemes beadatni a koronavírus és a hagyományos infleunza elleni oltást is, de nem egyszerre.

A nyár végi koronavírus-hullám miatt az azt követő őszi járványhullám elmaradt, vélhetőleg a jövő év elejére csúszik. Így lehetséges, hogy a koronavírus járványa az influenzával egyidejűleg fog tetőzni Magyarországon – mondta a Borsnak Rusvai Miklós.

A virológus nem ajánlja, hogy egyszerre adassuk be a két oltást. Indoklása szerint "az esetlegesen jelentkező mellékhatásokról ilyen estben nem tudja majd eldönteni sem az oltást megkapó személy, sem az orvosa, hogy melyik oltás mellékhatásai jelentkeztek nála. Az immunrendszer reakciója pedig jobb, ha két hét eltelt a kétféle oltás beadása között".

Ugyanakkor Müller Cecília országos tiszti főorvos az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy a két vakcina már nyugodtan lehet kérni egyszerre is, mert már mindkét oltás mellékhatásait pontosan ismerik, de felhívta arra is a figyelmet, hogy a végső döntés mindig az oltóorvosé.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×