eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Hamarabb derül ki, mennyit fizetünk jövőre a gázért, áramért

Egy nyári rendelet alapján karácsony környékén jöhet a döntés arról, hogyan változhatnak az árak január elsejétől Magyarországon. Most azonban előrébb hozták az időpontot.

A szerda éjjel megjelent Magyar Közlönyben olvasható módosítás szerint a következő negyedéves áram- és gázárakra vonatkozó adatokat december 9-ig bocsátja rendelkezésre a MEKH. Ezt követően öt munkanapon belül jöhet a döntés, azaz legfeljebb december 16-ig kell várnunk – írja a Portfolio.hu.

A portál számításai szerint szerint az eddig látott határidős gázárak mellett elképesztően nagy veszteséggel néz szembe az állami gázszolgáltató 2023 végéig, ami jóval több, mint amit idénre és jövőre összesen betervezett eddig a kormány a rezsivédelmi alapba.

Jövőre még tovább halmozódhat az MVM kumulált vesztesége, és 2023 év végére elérheti a kétezer milliárd forintot. Így valószínűleg felesleges abban reménykedni, hogy januártól majd lazít a kormány a rezsiszabályokon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×