eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels.com

Újabb rendelet a rezsiharcban, ennek örülni fog

A rendszerhasználati díjakról van szó.

Kedden késő este jelent meg a Magyar Közlöny, amiben a veszélyhelyzetre hivatkozva újabb kormányrendelet született a lakossági rezsidíjakkal kapcsolatban.

Nevezetesen, hogy 2023. január 1. és 2023. december 31. közötti időszakra vonatkozó villamos energia rendszerhasználati díjakat akként kell megállapítani, hogy a díjmegállapítás nem eredményezheti a lakossági fogyasztók által fizetendő rendszerhasználati díjak növekedését – idézi a 24.hu.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, az áram esetében az Energiahivatal júliustól emelte három és félszeresére az átviteli díjat, a rendelet most ezt a megemelt összeget rögzíti.

A most kiadott rendelet azt is előírja, hogy a nem lakossági fogyasztók rendszerhasználati díjait úgy kell megállapítani 2023-ra, hogy a magasabb feszültségszinteken legyen az nagyobb arányú.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×