eur:
394.26
usd:
370.4
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Analog electricity meter for households.
Nyitókép: Torsten Asmus/Getty Images

Fontos tudnivaló a frissen érkező rezsiszámlákról

Ezekben a napokban kezdik kiküldeni az új energiaszámlákat a társasházaknak, a nagycsaládosoknak és a többgenerációs családi házban élőknek.

Ezeken az elszámolásokon már megjelennek az érintetteknek járó többletkedvezmények is. Az MVM arra hívja fel a figyelmet, hogy lesznek, akik egyszerre több számlát is kapnak – írja a hirado.hu.

Augusztus 1-jén életbe léptek az új rezsicsökkentési szabályok, amelyek szerint az átlagfogyasztásig továbbra is mindenkinek a piacinál lényegesen olcsóbb a villanyáramot és a gázt biztosít a szolgáltató. A villamos energiánál az átlagfogyasztási limit 2523 kilowattóra, a földgáznál pedig 1729 köbméter évente. Így gázból havonta átlagosan 144 köbmétert, villanyból pedig 210 kilowattórát használhatnak az emberek rezsicsökkentett áron. Az árak sokkal alacsonyabbak mint a piacon, hiszen rezsicsökkentéssel a gáz köbméteréért 102, az áramért pedig kilowattóránként 36 forintot kell fizetni.

Augusztustól a társasházak földgáz esetében kedvezményes többletmennyiségre jogosultak, erről eddig már több tízezer társasház tett nyilatkozatot. Októberben pedig megkezdődött a számlák kiküldése a társasházaknak, a nagycsaládos ügyfeleknek, valamint elindult a többletkedvezmény érvényesítése a többgenerációs családi házban élő fogyasztói közösségek számláiban is.

Az MVM ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy azok a lakossági ügyfelek, akiknek az elmúlt időszakban a cég még nem állított ki számlát, egyszerre több számlát kapnak, amelyek fizetési határideje megegyezik. Mivel az egyidejű befizetés jelentős anyagi teherrel járhat, a számlákon feltüntetett fizetési határidőn túl mindenkinek lehetősége lesz halasztott módon, kamatmentesen december 15-ig kiegyenlíteni a számlákat, és részletfizetésre is lesz lehetőség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×