eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Kétezer szociális bérlakást létesít 50 milliárdos támogatásból a Máltai Szeretetszolgálat – fotók

Az Európai Unió felé elszámolható költségek forrása a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF).

Szociális bérlakásokat létesít a 300 legszegényebb településen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Felzárkózó települések elnevezésű programban kétezer szociális bérlakás jön létre európai uniós támogatással – közölte a szeretetszolgálat.

Felidézték: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Alapítvány 2022 szeptemberében támogatást nyert a "Szociális lakások építése, felújítása, lakhatási körülmények javítása" című projektjének a megvalósításához.

A Széchenyi Terv Plusz 2021–2027 fejlesztési időszakban felhasználható keretösszeg 50,896 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás. Az Európai Unió felé elszámolható költségek forrása a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz, az Európai Unió felé nem elszámolható, de a megvalósításhoz elengedhetetlen kiadásokra hazai forrás áll rendelkezésre – írták.

Hozzátették: a "Felzárkózó települések" hosszú távú programban érintett 300 településen a tervek szerint

kétezer szociális bérlakást létesítenek 2026. június 30-ig,

részben új ingatlanok építésével, részben a településeken található házak felújításával, korszerűsítésével. A szociális bérlakások bérbeadását és kezelését szociális lakásügynökség végzi majd, a bérlőket pedig pályázat útján választják ki.

A szociális bérlakások létesítésén túl a program a legszegényebb településeken élő emberek lakókörülményeinek javítását is célul tűzte. A leginkább leromlott állapotú lakóépületekben életveszély-elhárító beavatkozást végeznek, közreműködnek a legszegényebb háztartások lakókörnyezetének rendezésében, eltávolítják a hulladékot, szükség esetén bekerítik a kerítéssel nem rendelkező ingatlanokat – írták.

Közölték azt is, az alapítvány pályázatot ír ki a megvalósításban közreműködő civil szervezeteknek, a nyertesekkel pedig támogatástovábbadási szerződést köt a vállalt tevékenységek végrehajtására.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×