eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Kopcsik Károly, a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Polyák Zsolt, Csongrád-Csanád megye rendőrfőkapitánya (b-j) a magyar-szerb határon, Röszke közelében 2022. október 28-án. A határszakaszon megerősítik a határvédő kerítést.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Erősít a határvédelem – fotók

Megerősítik a kerítést a magyar-szerb határon.

A kerítés első sorát egy úgynevezett hattyúnyak felhelyezésével, illetve az elé elhelyezett gyors telepítésű drótakadállyal erősítik meg. Ezzel megnehezítik, hogy az illegális határátlépők létrát támasszanak a kerítésnek, amely az utóbbi időben a hátársértők jellemző módszerévé vált.

A büntetés végrehajtás által irányított munkában jelenleg naponta mintegy 200 fogvatartott vesz részt, ez a létszám rövidesen 260-ra bővül.

Röszke, 2022. október 28.
Fogvatartottak dolgoznak a magyar-szerb határon, Röszke közelében a határvédő kerítés megerősítésén 2022. október 28-án.
MTI/Rosta Tibor
Fogvatartottak dolgoznak a magyar-szerb határon, Röszke közelében a határvédő kerítés megerősítésén 2022. október 28-án. MTI/Rosta Tibor

A Röszkén tartott sajtótájékoztatón Rétvári Bence, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy már a 2500 embercsempészt tartanak fogva és ennek költsége évente mintegy 3 milliárd forint többletkiadást. A tavalyi 122 ezerrel és a tavaly előtti 46 ezerrel szemben idén eddig mintegy 229 ezer volt az elfogott és visszaküldött migránsok száma. Az embercsempészek szervezettségét mutatja, hogy olykor "terheléses támadás" alá vetik a magyar határt, egymástól több kilométeres távolságban nagyobb csoportok próbálkoznak meg átjutni a határon, hogy ezzel osszák meg az erőket.

Röszke, 2022. október 28.
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart a magyar-szerb határon, Röszke közelében 2022. október 28-án. Mögötte Kopcsik Károly, a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka, Polyák Zsolt, Csongrád-Csanád megye rendőrfőkapitánya és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b-j). A határszakaszon megerősítik a határvédő kerítést.
MTI/Rosta Tibor
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatót tart a magyar-szerb határon, Röszke közelében 2022. október 28-án. Mögötte Kopcsik Károly, a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka, Polyák Zsolt, Csongrád-Csanád megye rendőrfőkapitánya és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b-j). A határszakaszon megerősítik a határvédő kerítést. MTI/Rosta Tibor

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pedig arról beszélt, hogy a migráció veszélye és az ebből fakadó kockázatok olyan jelentősek, hogy az elhárításuk továbbra is a kormány első számú feladatai közé tartozik.

Hangsúlyozta, a határt védő kerítés nem elválaszt, hanem éppen a keresztény Európa egységét biztosítja. A kormány soha nem fogja elfelejteni azt a célját, hogy Magyarország legyen Európa legbiztonságosabb országa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×