eur:
389.29
usd:
362.79
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Volánbusz

"Megnyertük az első csatát", 20 százalékos béremelést követelnek a Volánbusznál

20 százalékos béremelést akar elérni a Volánbusz egyik szakszervezete. Több száz dolgozó vonult a Volánbusz budapesti székháza elé a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet felhívására.

Sok ellendrukkerünk volt, de ők most elbuktak, mi pedig megnyertük az első csatát és emelt fővel ülhetünk a tárgyalóasztalhoz és követelhetjük a Volánbusz vezetésétől a bérkorrekció végrehajtását - írja honlapján a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet.

Hétfőn vonultak a Volánbusz székházához 20 százalékos fizetésemelést követelve. Erről videót is közzétettettek:

A tüntetés után Dobi István, a szakszervezet elnöke azt mondta, hogy átadták a SZAKSZ petícióját a Volánbusz vezetőinek. Állítólag szerdán ülnek majd le tárgyalni, legalábbis erről beszélt az összegyűlt buszvezetőknek a székház előtt.

Dobi István az is megemlítette, hogy sztrájkra is készülnek, legalábbis javaslatot tesznek az azt előkészítő tárgyalásokra.

A baloldali Mérce arról ír, hogy a szakszervezet a vállalat által beígért idei 10, jövőre pedig 5 százalékos béremelési javaslatot nem írta alá, azt szeretnék, hogy idén és jövőre is összesen 20-20 százalékkal emeljék a fizetéseket.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×