eur:
392.87
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Konténeres lakossági hulladékgyűjtés a Domokos Lajos utcában. Két éves innováció és fejlesztés eredményeként megkezdődött az Urban 18 tonnás elektromos meghajtású hulladékgyűjtő és tömörítő kukás autó kis szériás sorozatgyártása a debreceni Electromega Kft.-ben. A kommunális szolgáltatást végző autó olcsó fenntartású és 0 emisszióval dolgozó teljesítményével környezetkímélő is. Budapesti, pécsi, miskolci, debreceni tesztelése után dolgozni fog a fővárosban is. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Oláh Tibor

A kormánypártok "karácsonyoztak" a kukássztrájk ügyében

A budapesti kormányoldal szerint most semmi másnak nem kellene történnie, mint Karácsony Gergelynek vállalni a felelősséget.

A budapesti Fidesz-KDNP-frakció is reagált a budapesti kukássztrájk eseményeire, a pártszövetségnél tágabb összefüggésbe próbálták helyezni az eseményeket.

A kormánypárti politikusok szerint a kedden indult munkabeszüntetést a balliberálisok által támogatott brüsszeli szankciók indukálták, ebben a helyzetben tehát a kormányra mutogatni - amint azt a Fidesz-KDNP szerint Karácsony Gergely kedden tette - "álságos".

A képviselők szerdai Facebook-posztjában az is olvasható, éppen Karácsony Gergely fogalmazta meg reményét abban, hogy az EU "nem nézi tétlenül azt, hogy az energiakrízis romba dönti az egész európai gazdaságot, és legalább olyan bátor döntések következnek, mint amilyenek a szankciók voltak Oroszországgal szemben".

"Az energiaárak, nem a kormány miatt emelkedtek, hanem a Karácsony Gergely által is támogatott szankciók miatt" - erősítették meg.

A Fidesz-KDNP szerint most felelősségáthárítás zajlik a főpolgármester részéről, emellett "saját feladatival nem foglalkozik".

Hangsúlyozták, hogy a hulladékkezelés a Fővárosi Önkormányzat törvényi feladata. Karácsony Gergelynek most a fővárosi közterület-fenntartónál sztrájkba lépő kukások ügyével kellene foglalkoznia, hogy Budapesten rendben legyen a szemétszállítás.

Ismert, százas nagyságrendben léptek vadsztrájkba kukások kedden, erre reagálva Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes jelezte, szerdáig tárgyalnak a munkát fel nem vettekkel, ezt követően ha nincs egyezség, a katasztrófavédelemhez fordul Budapest a szemétszállítási szolgáltatás elvégzéséért. E kijelentését később is megerősítette. A kukások szerint semmiféle szó nincs vadsztrájkról.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×